onsdag 4. mai 2011

Matprat på en onsdag

Hei igjen, hva skal du ha til middag? Vi spiser mye kylling i vår familie, det er noe alle liker. Samtidig sier de som har greie på det, at det ikke er sunt å spise for mye rødt kjøtt. Ikke mer enn 400-500 gr pr uke, i følge legestudentene, i nabohuset. Da tjener det jo to hensikter å servere kylling til middag. Steke kyllingfilleter er vel noe vi alle kan,  det er tilbehøret jeg vil friste med i dag. Jeg er stor fan av oppskrifter som er litt alt i ett, type gryteretter etc, her kommer mitt bidrag på grønnsaksfronten.
 
Vårlig rot i hop

6 porsjoner

20 min

Dette trenger du
12 mandelpoteter
½ kålrot
1 bunt grønn asparges
1 pose minigulrøtter
1 rødløk
1 bunt reddiker
100 g spinat

god olivenolje, flaksalt, pepper og potetkrydder

Slik gjør du
Start med å skrubbe mandelpotetene før du deler dem i to. Gi dem et oppkok, og la dem trekke ca 10 min. Husk,  mandelpoteter bli fort i stykkerkokt! Slå av vannet og sett til side. Skrell kålroten og del den i avlange kubber, ca 3 cm lange. La den koke knapt møre, kjenn etter med en gaffel! Aspargesen deles i 3, og minigulrøttene på langs. Stekes på middels varme ca 2 min i litt smør el olje sammen med spinaten. Finhakk rødløken og skjær reddikene i tynne skiver. Bland olivenolje, salt ,pepper og pottkrydder til en dressing. Anrett grønnsakene på et stort fat, hell dressingen over. Skal servers lunken, men fungerer fint kald eller oppvarmet, hvis noen er sent hjemme til middag. 
Som følge til kjøtt og grønnsakene hadde jeg to kalde sauser; ferdigkjøpt aioli og en gresk dressing. Fikensyltetøyet mitt fra Villa Provence kom også på bordet! Spis med god samvittighet, her står vitaminene nærmest i kø!

1 kommentar:

  1. Nammm! Så godt ut! Nå må jeg begynne å spise mer kylling...
    Fortsett å blogge H! Du er god inspirasjon for alle husmødre! Tusen takk!

    SvarSlett