mandag 16. mai 2011

Dessertkake til 17. mai


Slik ser det ut hjemme hos oss i kveld, bunader er luftet, og skjortene nystrøket.
Som korpsfamilie er 17. mai en travel dag! Det er tidlig opp med flaggheising på skolen, før vi marsjerer til sykehjemmet for spilling og 17. maifrokost. Så bærer det til byen med buss, for oppstilling til barnetoget. 
I år har vi mange nye marsjer på repertoaret, det blir spennende å høre hvordan det låter ute i gatene. 
Blomstene på kjøkkenbordet er til korpsets fane og duskbærere. Det har blitt en tradisjon å lage disse bukettene på ettermiddagen 16. mai. 
Vi voksene skal selvfølgelig få med oss gardens drilloppvisning foran Universitetet. Etter barnetoget er det en liten pause, før det er ut å marsjere i det lokale borgertoget, som ender ut i skolens 17. mai-familiearrangement.
Tradisjonstro skal vi møte gode venner, til hygge med god mat og drikke. Men det blir nok en tidlig kveld, med jobb for de fleste av oss dagen etter. 
Jeg har lovet å ta med en kake med smak av sjokolade til kaffen. Oppskriften får du her;
Dette er moms i moms! Deilig konfektkake med smak av sjokolade og annet godt.

ca. 45 min.

Dette trenger du

125 g smør
125 g mørk sjokolade
2 ½ dl sukker
2 egg
1 ½ dl hvetemel
1 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
1 ss kakao
2 ss sterk kaffe
50 g ristede pinjekjerner

Glasur
200 g naturell kremost
2 dl kremfløte
revet skall av 1 sitron
3 ss melis

Pynt 
mørk kokesjokolade pluss bær etter ønske

Kakeform ca 24 cm

150º i 25 min  midt i ovnen

Slik gjør du

Smelt smøret i en kjele, ta kjelen av platen. Rør inn grovhakket sjokolade, og la den smelte i smøret. Visp eggedosis av sukker og egg. Rør sjokoladesmøret inn i eggedosisen. Vend inn alt det tørre med kaffe og pinjekjerner, og rør til en glatt røre. Hell kakerøren i en godt smurt og strødd form, med løs bunn. Jeg klippet til et bakepapir som hadde samme diameter som formen og la i bunnen av kakeformen. Stekes midt i ovnen. La kaken bli avkjølt på rist før du brer over glasuren. Den lager du ved først å røre kremosten myk, før du tilsetter de andre ingrediensene og pisker den til en glatt krem. Pynt med høvlet mørk sjokolade. 

Buketten med liljekonvaler ble plukket på hytta i helgen.
Ønsker alle en flott 17. mai; Hurra, hurra, hurra!

.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar