mandag 30. mai 2011

Har du dessertmage?

Hva er vel mer naturlig enn å starte en fin uke, med en oppskrift på noe søtt?

Clafoutis med bringebær

Dette er en tykk fransk pannekake, som kan spises som en dessert, gjerne servert lunken. Smaker også godt kald, som en liten fristelse hvis man fyser på noe søtt! Dette har blitt en dessertfavoritt hjemme hos oss, denne våren.

6-8 porsjoner
ca 15 min + ½  time i stekeovn

Dette trenger du

200 g  hvetemel
80 g  sukker
egg
sitron
2 dl  kremfløte
1 ts  vaniljesukker
250 g  bringebær
1 ss  sukker
1 ss  melis

Paiform ca 22-25 cm
200º i 30 min
   

Slik gjør du


Sett stekeovnen på 200°C.
Ha bærene i en ildfast form, og dryss over sukker. Hvis du benytter frosne bær, er det viktig å la dem tine først og ta bort bærsaften.
Ha eggene i en bolle. Visp inn siktet mel, revet skall og saft fra sitronen, sukker, fløte og vaniljesukker. Røren skal være jevn og ha konsistens som en tykk vaffelrøre. Hell røren over bærene slik at det aller meste blir dekket, og at noe av bærene stikker opp og er synlig.
Stek i ovn i ca. 30 minutter til clafoutisen "fjærer" når du trykker på den.
La den stå til avkjøling på kjøkkenbenken en liten stund. Sikt over melis til slutt.
Clafoutisen serveres gjerne med iskrem til.Fakta om bringebær
Eksperter mener at vi antagelig holder oss yngre og friskere ved å spise rikelig med bær - og bringebær. Bringebær ligger i toppskiktet når det gjelder innhold av antioksidanter. Bringebær, som også er rik på c-vitamin, magnesium og kalium, er også kjent for å regulere menstruasjonssyklusen og bekjempe virusinfeksjoner. Dessuten skal de røde bærene være vanndrivende og avførende og virke gunstig ved slanking. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar