For meg er fredag en skjønn dag! Helgen står for døren, og planene er mange. Mai måned betyr konfirmasjonstid for mange familier. Det er travle tider for mødre som skal rekke jobb, barn og hjem, i tillegg til festforberedelser. Søsteren min, er en av dem som har konfirmant til helgen. Vi gleder oss til å feire datteren hennes!
Her kommer en liten oppskrift for "godt spise" på en fredagskveld, eller som lunch på en lørdag. Ikke vanskelig, men en garantert suksess!
Pai til en med speilegg
2 porsjoner
30 min
Dette trenger du
2 ½ plate butterdeig
50 g spekeskinke
50 g spekeskinke
4 cherrytomater
2 egg
2 ½ dl matfløte
1 dl revet parmesan
1 vårløk
¼ ts pepper
2 små paiformer
200º i ca15 min
Slik gjør du
Trykk ut butterdeigen i to små paiformer. Prikk litt med en gaffel. Visp sammen fløte og revet parmesan, tilsett finsnittet vårløk og fordel i formene. Knekk et egg i hver form og ha i finkuttet spekeskinke og cherrytomatene. Stek paiene i ovnen til de blir faste og eggene ”ferdig stekt”. Serveres med en salat av favorittgrønnsakene dine.
Nok et bevis på at god mat ikke er vanskelig å lage! Her kan du bruke det du har i kjøleskapet. Bytt ut spekeskinken med annet kjøttpålegg, eller erstatt parmesanen med annen revet ost. Raskt å tilberede og fungerer flott som varm lunsj, middag eller kveldsmat.

Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar