mandag 4. april 2011

Mammas Take away

Er det fler enn meg som driver i catering bransjen? Med barn i huset som skal av gårde på fritidsaktiviteter om ettermiddagen, er det ikke alltid like lett å få tid til å spise middag samtidig. Da er det greit å ha en mamma som leverer dagens! Thermobaggen er veldig praktisk, den hoder maten varm i ca 1 time. Jeg sender med gaffel og kniv i plast, så slipper jeg å irritere meg over bestikk som aldri finner veien hjem. 

God mandags morgen! Håper dere har hatt en fin helg. I Oslo har det vært tåkete og litt nedbør. Men det tiner godt, i går kunne vi spyle gårdsplassen og plante påskeliljer i krukkene ved inngangsdøra. 
  

Det er ikke all mat som egner seg like godt som take away på denne måten, vil for eksempel ikke anbefale fiskesuppe, det kan lett bli søl! Men Lasagne à la Mamma fungerer veldig bra, og her kommer min oppskrift:

8 porsjoner
ca 1 time
 
Du trenger:

Kjøttsaus
800 g kjøttdeig
1 stor gulrot
1 stor løk
4 fedd hvitløk
4-6 stk sjampinjonger
2 bokser hermetiske tomater,
3 ss tomatpuré el ca ½ dl ketchup
1 dl vann
salt og pepper
basilikum og oregano
olje til steking

Hvit saus
50 g smør
3 ss hvetemel
ca 1 l melk
revet ost
hvit pepper
salt

12-15 lasagne plater
revet ost
Ildfastform ca 25*40 cm
225 ° i 20 min

Slik gjør du:

Stek kjøttdeigen, krydre og ha i en kjele. Kutt alle grønnsakene i små terninger, og brun de lett, ha i kjelen. Tilsett hermetiske tomater, tomatpuré og vann. Smak til med krydderier. La kjøttsausen småkoke i 10-15 min, mens du lager hvit saus.  
Smelt smør i en tykkbunnet kjele, ha i hvit pepper og hvetemel. Rør godt. Spe med melken til en litt tynn hvit saus. Her gjelder det å spe litt melk av gangen, og røre hele tiden, for å unngå klumper i sausen. Ha i den revne osten til en passe tykk saus. Smak til med salt. Husk, det er salt i osten også, så vent med å salte til slutt.
Legg  vekselvis i ildfast form, kjøttsaus, lasagneplater og hvit saus. Avslutt med et dryss av reven ost. Stekes på 2. rille i ovnen.
Serveres med salat og hvitløkbagetter.

3 kommentarer:

 1. Mmmmm...dette er nok også godt selv om det ikke ligger i matboks ...og så kjekt å legge det varmt i termobag til de unge ...aner meg at den bagen er kjøpt i de sydligere strøk...har ikke sett så mange av de her i vårt brød-matpakke-land :-)

  SvarSlett
 2. Fantastisk!!!! og thermobagen kjøpte du på....?

  SvarSlett
 3. Hei Karin!
  Takk for at du tittet innom bloggen min! Jeg kjøpte min thermos bag for flere år siden i Dubai. Merket er Thermos, du finner flere nettbutikker hvis du googler thermos. Lykke til!

  SvarSlett