lørdag 9. april 2011

Reddende sjokoladekakeengel


Hei, håper du ikke blåste helt bort i går! Du verden for en vind, skjønt det var nok andre steder det blåste mer enn i Oslo. Da var det deilig å våkne til bare sol og stille vær i morges. 
Dette skulle jo ikke handle om været, men om sjokoladekake. En djevelsk god, for å si det som det er. Ser at djevelsk god - og sjokoladkakeengel, kanskje gir litt motstridende signaler. Men, det jeg ønsker er å være en sjokoladekakeengel, som vil redde alle dere, som leter etter en djevelsk god sjokoladekakeoppskrift. 
Denne kaken er full av smak, og ikke særlig kalorifattig, men har selvfølgelig gått rett hjem hos oss sjokoladekake elskere.
Snart er det konfirmasjonstid og da skal det planlegges masse, bla. hva slags kaker som skal på kakebordet. Da er det bare å føre opp denne kaken på listen med en gang. 
Du trenger jo ikke bake den selv en gang, oppskriften kan du gi til en som har tilbudt seg å hjelpe til med kake.
Bildet av min kake var fra et selskap i vinter, du pynter den etter eget ønske!
Tulipanen på sitt vakreste, fullt utsprungen, nyt den for i morgen er det slutt!
10-12 porsjoner
ca 30 min + 35 min i stekeovn

Dette trenger du:

5 dl  hvetemel
8 ss kakaopulver
1 ts salt
1 ½ ts natron
8 ss usaltet smør
2 ½ dl sukker
1 ts vaniljesukker
3 dl kaldt vann
3 eggeplommer 3 dl kaldt vann
3 eggehviter
2 dl sukker

Glasur
200g philadelphiaost
250 g usaltet smør
¼ ts salt
1 ½ ts vaniljesukker
300 g melis
8 ss kakaopulver  

2 springformer 22 cm
170º i ca 35 min

Slik gjør du:
Smør og strø begge formene. Rør mel, kakaopulver, salt og natron godt sammen i en bolle. Ha smøret i matprosessoren og miks i 1 min. Ha sukker og vaniljesukker i smøret og miks videre i 2 min. Tilsett en eggeplomme av gangen, miks godt mellom hvert egg. Ha vekselvis i melblandingen og vannet, pass på at alt er godt blandet. Pisk eggehvitene i en ny bolle, til de begynner å stivne, tilsett sukkeret, litt om gangen til eggehvitene er stivpisket. Skjær eggehviten inn i kakerøren. Ha den ferdige kakerøren i de to formene, og stek i oven på rille nr 2. La kaken avkjøles før du deler hver kake på midten. Miks ost og smør godt, tilsett  resten av ingrediensene til en jevn glasur. Bre glasuren utover alle bunnene, og stable dem opp på hverandre til en superhøy kake. Pynt med det du måtte ønske, alt etter hva du har eller anledning. Et lite tips er å legge mellomleggspapir på kakefatet under første kakelag, før du startet med å ta på glasuren. Når kaken er ferdigpyntet kan du trekke ut papirene med alt søl, og ha et pent og rent kakefat.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar