lørdag 16. april 2011

Lammekoteletter med timiansmør

Mange forbinder påske med lam. Lammelår eller lammestek er for mange favoritt på påskeaften. Det går jo an å tjuvstarte litt med lammekoteltter denne palmehelgen.
Sett ditt eget preg på lammekotelettene med hjemmelaget timiansmør. Smøret kan lages i god tid før du steker kotelettene.
4 porsjoner

Dette trenger du

8 stk lammekotelett
2 ss olivenolje
1 ts salt
½ ts grovmalt pepper
100 g smør
2 hvitløkskløfter
2 ss sitronsaft
1 ss hakket frisk timian
½ ts pepper

Slik gjør du

Rør smøret mykt. Tilsett finhakket hvitløk, sitronsaft, timian og pepper og rør godt sammen. Lag en rull av smøret, pakk det i matpapir og legg i kjøleskapet. Kryddersmøret holder seg i kjøleskapet i mange dager.
Stek kotelettene pent brune i olivenolje og dryss over salt og pepper.
Server lammekotelettene med stekt sjampinjong, squash, tomatbåter, stekte poteter, timiansmøret og friske basilikumblader.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar