onsdag 20. april 2011

Reisebrev fra India

Jenter i sari
Det som slår en utlending som kommer til India for første gang er hvor fargerikt og vakkert indere kler seg. Det er også en naturlig eleganse hos disse kvinnene, enten de er fattige eller rike, som gjør at jeg i blant føler meg som ett "troll fra Norge" som har forvillet seg hit til Mumbai.
  salwar
Kvinnene bruker som regel "salwar" eller"churidar" sammen med en "kurta" eller de bruker en "sari ". En kurta er en lang tunika og en salwar en vid og løstsittende bukse, mens en "churidar" en veldig lang tights som skal ligge drapert rundt anklene. En sari består av en kort trang topp og ett 5 til 9 meter langt tøystykke som draperes rundt kroppen på ulike vis. Plaggene skal dekke skuldre og ankeler, men har man på seg en sari er det helt i orden at midtpartiet synes. En "duppatta" brukes også mye og er ett sjal som dekker brystet eller hodet. Vi norske kvinner er ikke like vågale med farve kombinasjonene og mønstre, men ser vi på sommerens klesmote er den egentlig ikke så ulik den indiske. 
Kathrine i kurta og churidar
Jeg har ett rikt utvalg av både tights, tunikaer og skjerf fra Norge som jeg bruker her i India, og har også gått til anskaffelse av både churidars og kurtas i ulike varianter som jeg godt kan bruke i Norge. En sari tar det nok litt lenger tid før jeg finner det naturlig å ta på meg. Den er både vanskelig å drapere og en kunst å bevege seg i , men jeg har en i skapet som jeg kanskje ikler meg en dag ...men foreløpig blir det jentene på jobben som får vise dem frem for dere, jeg trenger litt mer trening. 
 
Tusen takk kjære Kathrine for inspirerende reisebrev fra India!   xxx

1 kommentar:

  1. Hei! Så spennende!
    Du flytter vel ikke før til sommeren?
    God påske til dere i India:-)

    Klem Unn

    SvarSlett