søndag 10. april 2011

What are you cooking?

Sist F kom hjem fra Istanbul hadde han fått servert auberginepuré. Dette var tydeligvis kjempegodt, for han ba så pent om jeg ikke kunne finne en oppskrift. 
På en av våre første turer til Istanbul, var jeg så heldig å få en flott kokebok som heter Timeless Tastes. I den fant jeg en oppskrift på auberginepuré som følge til en lammegryte. Her følger min versjon av denne oppskriften.
6 porsjoner
ca 1 time
 
Du trenger:

1 kg lammestek
2 medium løk
3 ss smør
2 fedd hvitløk
2 store tomater
1 grønn paprika
1 ts tomatpuré
5 dl vann
1 ½ ts salt
½ ts hel pepper

aubergin puré
1 ½ kg aubergine
125 g smør
3 ss hvetemel
4 dl melk
½ ts salt
4 ss revet cheddar
1 knivsodd muskat

Slik gjør du:

Finhakk løken og stek den myk i smøret. Skjær lammekjøttet opp i terninger, og ha det i gryta med løk. Stekes på middels varme, rør om av og til. Tilsett finkuttet hvitløk, la det steke med en kort stund, før du tilsetter paprika kuttet i små biter. Del tomatene og fjern fruktkjøttet før du deler den i små biter, ha det i gryta og stek til all vesken har fordampet og tomatene er møre. Tilsett vann, tomatpuré, salt og pepperkorn, sett på lokket og la det koke opp. Skru ned varmen og la det stå å småkoke til kjøttet er mørt, ca 45 min.

Aubergin puré
Smelt smør i en stekepanne, dryss over melet og rør til det har fått en forsiktig lysbrun farge. Ta stekepannen av varmen. Del auberginene på langs, stikk dem med gaffel og sett dem under grillelementene i ca 5-10 min, avhengig ovnen, følg nøye med! Auberbinskallet skal bli mørkt og fruktkjøttet mykt. Skrap fruktkjøttet løst med en skje ved å holde i stilken. Ha det i pannen med smør og mel. Bruk en gaffel eller lignende til å mose det godt. Bland godt, før du sper med melk til den tykk mos. La det koke opp før du skrur av varmen. Tilsett salt, muskat og cheddar og rør godt.
Hell auberginpureen på et serveringsfat, lag en fordypning i midten hvor du legger kjøttet, sammen med grønnsakene og noe av sausen.
Afiyet olsun!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar