tirsdag 14. juni 2011

Tilbake til hverdagen igjen


Håper du har hatt en fin pinsehelg!
Jeg har hatt det alle tiders i Amsterdam, sammen med min kjære datter S, og hennes svigermor inspe. Kan anbefale husbåt som innlosjering. Vi hadde god plass med senger, dusj og toalett i underetasjen. På øvre dekk var det et lite tekjøkken og sofakrok. Mer en god nok plass til oss tre damene, og etterhvert alle våre pakkenelliker!
 

Husbåten lå i gangavstand til Redlight district, men det var helt greit å spasere gjennom de smale gatene for å komme til markedet ved Waag (Vekthuset) og videre til shoppingmuligheter av ymse slag. Sjekk alle de deilige sanseinntrykkene en runde på markedet gir. Fikk handlet meg den supre stråbagen, med skinnhanker på markedet.Betalte kun 10 euro, latterlig billig!


Sykkellivet i Amsterdam var noe for seg selv, det var syklister over alt. Det fantes egne 3 etasjers parkeringshus, kun for sykler. Pling pling sa det, når de nådeløst tråkket seg frem. Vi hoppet unna så raskt vi kunne, for bremse opp gjorde de sjelden. På listen over ting jeg ønsker meg, står det nå en skikkelig kul sykkelveske. De fantes i alle farger og mønstre. Kan se meg selv sykle hjem fra  Rimi med veskene fulle. Mange av syklene var utstyrt med trekasser foran, der satt barna, eller som her to søte hunder.

Det myldret av små kafeer hvor du kan få deg noe enkelt å spise, en god kopp kaffe eller et glass kaldt øl. Falt helt for denne søte varebilen som fungerte som en mobil kaffebar, i hagen til Historisk museum. Kan virkelig anbefale en tur på van Gogh museet, kjøp billettene på internett før du drar, så slipper du milelange køer. Veldig flott museumsbutikk var det også, litt av hvert fikk vi med oss i posene våre.

 

Selvfølgelig måtte vi med på tur, med en av de mange kanalbåtene. Livet på og ved kanalen, er virkelig med på å sette sitt preg på denne koselige byen. De gamle husene ligger side om side, tett på kanalene, hele kvartaler avgangen. Ingenting er rett frem i Amsterdam, det er rett som det er en sidegate, eller en bro du må krysse, for å komme videre dit du skal.


På søndag hadde vi kakefest på De taart m´n tante, for virkelig å ferie vår nye lege. Dette stedet finnes det garantert ikke maken til! Du blir bombadert av farger og sanseinntrykk i det du går inn døra. Vel egentlig starter det allerede i de frodige vinduene ut mot gata. Her er det ikke spart på noen ting, fargene spruter mot deg, i alt fra vegger, møbler, tekstiler, kunstige blomster og ikke minst fra de overdådig pyntet kakene. Kaken til S, var som du ser pyntet med kopi av hennes to søte kaniner, i tillegg til en annen favoritt, sommerfugler. Kaken var fylt med bringebær fromage ,og all dekoren var håndlaget. Dette var noe å bli inspirert av, hvis du er av typen; more is more.  
I morgen, skal jeg prøve å få tid til å vise deg bilder fra en sjarmerende fransk returant vi besøkte. Med en Micheleng stjerne, var den litt av en gastronomisk opplevelse. Fikk selvfølgelig besøkt en quiltebutikk, men det blir en helt annen historie!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar