tirsdag 28. juni 2011

Middagen er servert!


I går var en skikkelig grå dag med mye regn. Da passer det bra å ha et nytt puslespill på lur. Med tusen brikker, kan det dårlige været bare ha det så godt! Vi har noe å henge fingrene i, uansett vær. 

Men så plutselig ut på ettermiddagen, tittet sola frem, akkurat da vi skulle spise middag, snakk og flaks! Å sitte med utsikt til sjøen blir aldri kjedelig, det er alltid noe som skjer. I går måtte vi titte med kikkerten på en liten motorbåt, som fikk assistanse av redningsskøyta.
Gårsdagens middag var en sommerlig pastarett som jeg trygt kan anbefale. 

Pasta med spekeskinke

4 porsjoner
20 min

Dette trenger du

12 nøster taglitelle
6 ss god olivenolje
saft fra 1 sitron
75 g revet parmesan
2 fedd hvitløk
10 stilker grønn asparges
6 sjampinjonger
8 cherrytomater
125 g spekeskinke
40 g pinjekjerner
1 ts salt
1 ts nykvernet pepper

 Slik gjør du
Start med å koke pastaen etter anvisning på pakken. Bland sammen olivenolje, sitronsaft og 2/3 av osten, gjerne i serveringsbollen. Rist pinjekjernene i en varm stekepanne, sett til side. Del aspargesen og tomatene i fire, skjær sjampinjongene i skiver og finhakk hvitløken.
Stek hvitløken i en panne på middels varme i noen sekunder. Tilsett asparges og sjampinjonger og la det surre i pannen et par minutter, ha i tomatene til slutt.
Hell vannet av pastaen, og bland inn oljeblandingen, grønnsaker, pinjekjerner og spekeskinke revet i passende biter. Dryss med revet parmesan og server. 
Nyt, gjerne med et glass øl,  jeg tok litt farris i går.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar