onsdag 15. juni 2011

De Compagnon

En restaurant som vi fikk anbefalt å besøke på vår tur til Amsterdam, var De Compagnon. Det er lurt å bestille bord på forhånd, for dette er en perle av et spisested, du ikke vil gå glipp av. Den ligger litt uanselig til, et kvartal unna Redlight district, siste hus i rekken på venstre hånd ned mot kanalen.


Men, du skjønner ganske raskt at dette er en restaurant du vil huske med et smil om munnen. Ute på fortauet står det gamle trekasser bugnende av friske urter og grønnsaker som rødbeter og paprika.


I vinduene er det klistremerker, som stolt forteller at De Compagnon har blitt tildelt Micheleng stjerne for sin kokkekunst. Naboen som sitter og nyter ettermiddags sola i vinduskarmen, sier at vi har valgt riktig sted å spise en søndagskveld, for chefen er virkelig dyktig! Forventningsfulle går vi opp trappen, og inn den åpne døren. Der blir vi møtt av en smilende dame, som ønsker oss velkommen, og viser oss til vårt bord for kvelden. Stedet oser av fransk sjarme, som tatt rett ut av bladene til Janne d´arc living.


Vi blir servert et glass champagne, sammen med noen utsøkte smakebiter; Mini burgers, rødbetsuppe og grillet kamskjell.


Kuvertbrødene var også en nytelse, med ett lite dryss karri i midten. Dette lovet godt for resten av kvelden.


Vi valgte å fortsette med en flat fisk, lekkert servert med litt bladsalat og selvfølgelig toppet med en krepsehale.


Mens vi venter på neste rett, kommer huskatten smygende rundt hjørnet, for å legge seg tilrette på toppen av trappen.


Kalv og gåselever var heller ikke å forakte, deilig med følge av ferske asparges og selvfølgelig finskivet trøffel.


Vi valgte å følge vinpakken som ble anbefalt, og var nærmest salige når kveldens overraskelse, desserten skulle serveres. En valgte ost, og  to av oss gikk for den søte varianten, ingen av oss ble skuffet.


Du får bare nyte bildene, mens du lurer på hva du ville valgt til avslutning på dette herremåltidet. Jeg har en god venninne som liker å gi toalettene karakter etter utseende, dette dametoalettet ville du gitt toppkarakter. Her var alt du trengte, både av hygieneprodukter, håndkremer og hårspray!


På De Compgnon gjorde de sitt beste for at du som gjest skulle ha det bra, maten ble servert av en hyggelig ung jente. Eneste lille å klage på, var at vi måtte be om vann to ganger før det kom på bordet.


Men det er kanskje det at ikke alt er helt på G, som gjør dette til et autentisk sted, for og av - ekte mennesker.

Takk igjen for en fin tur, heldige er vi som kunne dra på tur for å feire S!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar