fredag 11. mars 2011

Vinterhvit sitronfrommage

Siden helgen står for døren, kan det kanskje friste med en dessert til søndagsmiddagen!

Sitronfrommage er en fin avslutning på en god søndagsmiddag. Med sin syrlige lette smak, passer den godt etter en mektig middag.

6-8 porsjoner

ca 30 min + 3 timer i kjøleskapet


Dette trenger du:

5 plater gelantin

skall + saft av en sitron

3 eggeplommer

1 dl sukker

3 dl kremfløte

3 eggehviter

½ dl dukker

sitronskiver


Slik gjør du

Legg gelatin i bløt i kaldt vann ca 6 min. Visp eggeplommene kraftig sammen med 1 dl sukker, rør i sitronskallet.

Visp kremfløten og la den stå i romtemperatur en stund. Visp eggehvitene til stivt skum. Tilsett ½ dl sukker litt etter litt under vispingen.

Løs opp gelatinen i en kjele med sitronsaften, la den stå og avkjøles litt. Bland gelatinen forsiktig med eggedosisen. Rør inn kremen og til slutt vend inn de stivpiskede eggehvitene.

Hell frommagen i en dessertbolle eller i porsjonsglass. Pynt med sitronskiver og et lett melisdryss.

Fakta om sitron

Spis så mye sitron du vil. Det beskytter mot forkjølelsessykdommer, infeksjoner i mage- og tarmsystemet, virker appetittstimulerende og reduserer forekomsten av kreftfremkallende stoffer. Den har et høyt innhold av C-vitamin - omtrent dobbelt så mye som i appelsin og er rik på antioksidanter.

Med dette innlegget er jeg i gang, dette blir spennende!

H



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar