Sitronfrommage er en fin avslutning på en god søndagsmiddag. Med sin syrlige lette smak, passer den godt etter en mektig middag.
6-8 porsjoner
ca 30 min + 3 timer i kjøleskapet
Dette trenger du:
5 plater gelantin
skall + saft av en sitron
3 eggeplommer
1 dl sukker
3 dl kremfløte
3 eggehviter
½ dl dukker
sitronskiver
Slik gjør du
Legg gelatin i bløt i kaldt vann ca 6 min. Visp eggeplommene kraftig sammen med 1 dl sukker, rør i sitronskallet.
Visp kremfløten og la den stå i romtemperatur en stund. Visp eggehvitene til stivt skum. Tilsett ½ dl sukker litt etter litt under vispingen.
Løs opp gelatinen i en kjele med sitronsaften, la den stå og avkjøles litt. Bland gelatinen forsiktig med eggedosisen. Rør inn kremen og til slutt vend inn de stivpiskede eggehvitene.
Hell frommagen i en dessertbolle eller i porsjonsglass. Pynt med sitronskiver og et lett melisdryss.
Fakta om sitron
Spis så mye sitron du vil. Det beskytter mot forkjølelsessykdommer, infeksjoner i mage- og tarmsystemet, virker appetittstimulerende og reduserer forekomsten av kreftfremkallende stoffer. Den har et høyt innhold av C-vitamin - omtrent dobbelt så mye som i appelsin og er rik på antioksidanter.
Med dette innlegget er jeg i gang, dette blir spennende!
H
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar