lørdag 26. mars 2011

Grip dagen

Denne helgen er det Oslo mesterskap for korps. Det betyr, at i dag er det siste finpussing på musikkstykkene for musikantene våre. Korpset har vært veldig flinke til å øve gjennom hele vinteren, så det skal bli moro å høre dem spille i morgen. Etter øvelsen i formiddag drar vi på dagstur til hytta. Det skal bi godt å nyte litt sjøluft, i denne fine vårsola. Har kjøpt nye gardiner til stua på hytta, de må selvfølgelig henges opp, gleder meg til å se resultatet. Fotoapparatet blir med, så kanskje det blir noen bilder.
Hva blir det til lørdagskos, ikke bestemt deg ennå?
Hvorfor ikke prøve;
Kylling på mammas vis

Denne middagsretten slår aldri feil. Lett å lage og smaker godt på en solfylt lørdag.

4 porsjoner

ca 20 min + tid i ovnen

Dette trenger du:

1 grillet kylling

1 boks Heinz sjampinjongsuppe

1 bukett brokkoli

friske sjampinjonger

1 dl matfløte

ost til gratinering

litt hakkede mandler

paprikapulver

chilipulver

ildfastform

Tomat og rødløksaltat

4-5 tomater

½ rødløk

1 ss god olivenolje

1 ss balsamicoeddik

grovkornet pepper

225° i 25 min

Slik gjør du:

Del brokklien i små buketter og kok dem knapt møre. Del sjampinjongene i passe store biter, og stek dem pent brune. Plukk og rens de grillede kyllingen i små biter, behold gjerne skinnet. Legg grønnsaker og kyllingen i en ildfastform. Bland suppeboksen med angitt veskemengde, men erstatt 1 dl vann med matfløten. Gi suppen et lite oppkok, og smak til med paprika og chilipulver. Vær litt raus med kjærligheten, den skal smakes!

Dryss over osten, og ha de hakkede mandlene over til sist. Stekes midt i ovnen. Mens retten står i ovnen, koker du ris og lager tomat og rødløksalat. Del tomater og løk i tynne skiver, legg dem lagvis i en vid bolle. Krydre med pepper, bland olje og balsamicoeddik og ha det over salaten.2 kommentarer:

  1. Det ser nydelig ut, H! :) Du er virkelig flink til å lage mat :)

    SvarSlett
  2. Dette ser også nydelig ut, da er middags planene til fredag i boks :O) Fint du startet denne bloggen, du ble plutselig litt nærmere ;O)

    SvarSlett