Crispy, velsmakende, enkel og rask middag! Her servert sammen med ovnsbakte cherrytomater og selleri- og potetmos.
Pestopanert kylling
3 porsjoner
45 min.
Dette trenger du
3-4 kyllingfileter
salt og pepper
1-2 skiver tørt brød uten skorpe
3-4 ts pesto
4 ss olivenolje
litt frisk basilikum
Selleri- og potetmos
1 bit sellerierot
5-6 poteter
1-2 ss smør
0,5 dl matfløte
salt
hvit pepper
Garnityr
5 cherrytomater
litt maldonsalt
frisk timian
Slik gjør du
Finhakk brødet, og bland sammen alle ingrediensene til pestotoppingen i en liten bolle. Krydre kyllingen med pepper og stek den raskt i varm panne til du får en brun stekeskorpe på begge sider. Legg filetene i et ildfastform ,og fordel toppingen over. Bruk gjerne fingrene! Stekes ved ca 220 grader i ca 12 minutter, til den er passe stekt. La kyllingen hvile minst 5 minutter før servering.
Kok grovkuttet sellerierot og poteter møre i usaltet vann. Tøm av vannet, mos grønnsakene og rør inn smør og fløte. Smak til med salt og hvit pepper. Hold mosen varm, men pass på at den ikke blir brent.
Del tomatene i to og legg dem i en ildfastform, strø maldonsalt og eventuelt finhakkede timian over. Sett dem inn i stekeovnen når du tar ut kyllingen og la de bli i ovnen men kyllingen hviler på benken.
Anrett maten pent på porsjonstallerkener. La det se litt lekkert ut, dette vil garantert falle i smak.
Buon appetito!
Fakta om sellerierot
Sellerirot kommer fra Middelhavsområdet og dyrkes over hele Europa. Sellerirot er rik på kalium, og inneholder en del B- og C-vitaminer.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar