torsdag 24. mars 2011

Søt liten fristelse

Quiltevenninnene, eller quiltingsrud som vi har blitt døpt av en av ektefellene, kommer i kveld.
Da har jeg tenkt å servere dem cupcakes, denne solfylte, deilige torsdag.


Denne nydelige kakeboken; The hummingbird Bakery kjøpte jeg for noen uker siden. Det var noe med bilde på coveret som tiltalte meg veldig. Når eldste datter S kommer innom smiler hun, og sier at den boken har hun også kjøpt, bare på engelsk. Senere samme ettermiddag, når jeg viser frem boken til F på seksten, ler hun og går og henter bilde av henne og venninnene på besøk i konditoriet til The hummingbird Bakery i Portobello Road i Notting Hill. Slik er det ofte med oss jentene, vi tiltrekkes av det samme!


Det ene tar ofte det andre, dermed hadde jeg plutselig kjøpt muffinsformer og kakepynt på nett, til 58 pund. Hvis du vil ta en titt på alt det flotte du kan kjøpe, trykker du her.
Hos Cakescookiesandcraftsshop er det veldig lett å la seg friste.


Har man først sagt A, må man si B! Dermed måtte jeg ut å handle cupcakesstativ, dette fant jeg heldigvis på OBS for under 300 kroner. Tuppene til å lage den perfekte topping, fikk jeg tak i på Jernia. Disse kakene har flinke F bakt, etter oppskrift fra kakeboken!


Helt på tampen kommer oppskrift på banan -og sjokolade cupcake, basert på oppskrift fra The hummingbird Bakery!

12 stk cupcakes

Dette trenger du


120 g hvetemel

140 g sukker

1 ss bakepulver

1 ts malt kanel

1 ts malt ingefær

80 romtemperert smør

1,2 dl lettmelk

2 egg

120 g skrelt most banan

Sjokoladetopping

300 g melis

100 g romtemperert smør

40 kakaopulver

0,4 dl lettmelk

1 ss espresso kaffe

170 º i 20 min

Slik gjør du

Ha mel, sukker, bakepulver, kanel, ingefær, og smør i en matprosessor og bland på lav hastighet, til det får en grynete konsistens. Tilsett melk, og visp godt sammen. Ha i eggene og bland godt. Rør moset bananen inn i røren. Det er smart å sette papirformene i en muffinskakeform, da beholder kakene den fine fasongen. Bruk en skje til å fylle muffinsformene 2/3 fulle, og stek dem på midterste rille i ovnen. Når du kjenner på dem skal muffinsene ha en svampaktig konsistens, og være pent gylne. La kakene hvile litt i brettet, før du setter dem på en rist for avkjøling.

Visp melis, smør og kakaopulver i matprosessoren til det er godt blandet. Tilsett melk og kaffe og visp det sammen, sett opp hastigheten på maskinen og pisk til en lett og luftig krem.

Cupcakene blir lekkere hvis du bruker en kakesprøyte til å påføre toppingen. Pynt ellers etter eget ønske, det er masse fin kakepynt å få kjøpt!

4 kommentarer:

 1. Sitter ved vinduskarmen å titter inn på bloggen din, ute skinner solen det er en deilige torsdag's formiddag. En flott blogg og alle dine fine bilder lar meg friste.Du er flink! Jeg lar meg friste av flere oppskrifter, i dag blir det banan og sjokolade cupcakes i dette huset :O) Kanskje må jeg kjøre innom obs å se om de har stativ til de deilige kakene.Der ga du meg et tips til neste jente møte.

  SvarSlett
 2. Takk for fin tilbakemelding. Ja, stativene på Obs er det rimligste stedet jeg kunne finne. Det har plass til 23 cupcakes. Hvis du kjøper stativ du også, blir det mange kaker til Tirils konfirmasjon.
  H

  SvarSlett
 3. Hei H! Det var noen aldeles NYDELIGE cupcakes! Du gir virkelig inspirasjon og positiv energi til en ellers trist hverdag. Du inspirerer meg til å bake noen fantastiske cupcakes. "Flinke F" Har virkelig slått seg løs med sine kreative egenskaper, og laget noen fantastiske cupcakes her. Stolt av henne burde du være!

  SvarSlett
 4. Både de store og små i huset ble lykkelig over baksten, anbefales :O)

  SvarSlett