tirsdag 13. september 2011

Opplegg av jeans


Hallo, hvordan har du det? Jeg har lagt opp mine nye jeans fra Noa Noa i dag morges. Som du ser på bildet, endte min handlerunde sist uke med en ny habitt. Men, som så ofte var buksene alt for lange på bena.
Kan du legge opp buskene dine? Hvis ikke skal jeg gi deg et lynkurs. Det er veldig enkelt, prøv selv!


Start med å merke opp riktig lengde på buksen. Det er nok å sette en knappenål bak. Pass på at du ikke får høyvannsbukser, buksene skal stå i gulvet når du måler. Prøv gjerne med sko, hvis du pleier å bruke litt hel.Vreng buksen og merk opp hvor mye du skal klippe av. Jeg anbefaler at du beregner ca 2 cm til dobbel fall på jeans. 


  Hvis du ikke er merkbart lenger i det ene benet, kan du overføre målet til det andre buksebenet. Mål fra skrittet og ned. Har en gang målt andre veien, hvor buksebena ikke var like lange fra butikken. Klipp etter målstreken. 

   Brett fallen dobbelt, og nål fast med fire knappenåler, foran, bak og i begge sidene.   Velg tråfarge som enten matcher buksen eller sømmene. Jeg valgte orange, siden buksesømmene var i den fargen, og for at du lettere skulle se sømmen. Still sømfoten kant i kant - og nålen tre-fire mm fra fallen. Bruk stinglengde 3,5 mm, det syn jeg gir et pent resultat. Start å sy på innsiden av benet, så blir  sømskjøten minst synlig.   Husk å feste tråden både når du starter å sy, og til slutt før, du kutter tråden.   Her ser du første bukseben ferdig. Pent arbeid, skal jeg si det selv. Du kan knapt se hvor sømmene mine møtes, litt ovenfor knappenålen. Da er det bare å gjøre likedan på det andre benet. Stryk fallene lett med et strykejern. 
   Husk at øvelse gjør mester. Når du blir dreven, tar det deg toppen ti minutter å legge opp en bukse. Hva må du betale for å få lagt opp en bukse, vet jeg ikke. Men, innbiller meg, at jeg har godt betalt for å gjøre jobben selv.

    2 kommentarer:

    1. Dette skulle jeg ha lest før jeg sendte 2 bukser til opplegging litt tidligere i dag:-) Når det skal sies så står symaskinen min godt innpakket på lager i Norge ....og til den nette pris av 12 kr og 50 øre for opplegging pr. bukse så har jeg vel egentlig ikke så mye å hente på å gjøre jobben selv ...annet enn litt selvtilfredstillelse over å ha gjort en god jobb da :-)
     Hilsen fra Expat in India KatrhineR

     SvarSlett
    2. Ja, ja, for 12,50 kan jeg jo få meg mye...

     SvarSlett