tirsdag 6. september 2011

Retroquilt = ferdig


Et av sommerens håndarbeidsprosjekter er nå ferdig, og godt er det! For slik som det regner om dagen, virker det som årets sommer, så absolutt er over.
Har kost meg med å håndquilte denne duken, i ledige stunder. Dersom du har lest bloggen min en stund, vet du at jeg startet dette prosjektet rett før sommerferien.
Denne duken skal få bo på hytta, og er laget for å matche limonade-glass og mugge. I dag pyntet jeg duken, med Hortensia fra hagen. Gjorde seg bra, det også!
Håper å få en helg på hytta i høst, hvor jeg kan dekke på ute, med duken min.Det er alltid spennende å være i en skapende prosess. Se arbeidet utvikle seg, fra en idé til et ferdig produket.
Jeg pleier å dele arbeidet mitt inn i  fem trinn; Hvor trinn en går på å finne stoff, farger og mønster. Dette er en morsom og kreativ fase, hvor mange ideer går gjennom hodet.
Trinn to går på å klippe og skjære til stoffene. Da gjelder det å ha hodet på rett plass. Ofte innebærer dette litt planlegging, regning og kalkulering for å utnytte stoffene best mulig. 
Trinn tre innebefatter som regel søm på symaskin. Dette kan være en tidkrevende periode, som stiller krav til nøyaktighet, skal sluttproduketet bli bra. Personlig syns jeg dette er et veldig trivelig arbeid. 
Trinn fire er kosearbeidet for meg, som liker å håndquilte. Igjen tidkrevende, men når jeg holder på med noe jeg liker, gjør ikke det noe. Selv om jeg mot slutten gleder meg til å bli ferdig. Like mye fordi jeg har et nytt prosjekt under anmarsj, som at jeg vil se det jeg holder på med ferdig.
Siste trinn er for meg lukkekanten. Den som skjuler sårkanter og gjør quilten til et ferdig produkt. Og når jeg sier ferdig, mener jeg ferdig. Jeg er ikke av typen, som hviler lenge på mine laurbær. Til det er det alt for mange prosjekter, som venter på å se dagens lys!

1 kommentar:

  1. Dette ble en flott og glad duk med masse fine farger som smiler til deg...
    Den ble utrolig flott med håndquiltinga..
    Ha en fin dag med nytt prosjekt:-)

    SvarSlett