tirsdag 14. april 2015

Radioreparatøren


Særdeles fornøyd!
Ha-ha, ler så jeg griner...
-Og det er ikke fordi at sneen laver ned utenfor kjøkkenvinduene, på det som fra gammelt av sies å være årets første sommerdag.
Nei da, det er ikke været som får meg i godt humør denne tirsdags morgen.

Jeg har nemlig fikset radioen vår!
Som sikkert 80% av Norges befolkning, er noe av det første jeg gjør om morgenen å skru på radioen. Det hører med til frokosten å få med seg nyhetene og lytte til fin musikk. 
Men, siste halvåret har radioen ikke vært samarbeidsvillig. Min Tivoli radio har slitt med å finne radiokanalene. Når jeg endelig hadde klart å tune inn en kanal, tok det sånn ca 5 minutter før det igjen bare skurret og spraket.
For å si det mildt, har dette ført til stor grad av ergrelse. Husbonden nedla forbud mot å sitte å høre på en radio hvor kanalvalget ble bestemt utifra hva vi klarte å stille inn og som med tiltagende styrke fikk en irriterende, skurrende lyd, før signalene falt helt ut. 


Inntil problemet inntraff, har jeg vært veldig fornøyd med Tivoli radioen vår. Den er en bursdagspresang fra sønnen vår, og han gravde nok dypt i lommeboken når han kjøpte denne gaven. Designet er kult, og med stereohøytaler, har den gitt flott lyd.
Så i dag var dagen hvor jeg hadde tenkt å kjøpe ny Tivoli radio. For sikkerhetsskyld tok jeg en telefon for å høre om de har modellen jeg ønsket meg inne. Heldigvis fortalte jeg hvorfor jeg skulle kjøpe ny radio.
Den serviceinnstilte mannen forklarte at jeg muligens kunne løse problemene vi har hatt med radioen, ved å vri kanalvelgeren hardt til venstre og høyre 10-15 ganger. Siden radioen er noen år gammel, kunne det ha lagt seg litt støv inne i søkemekanismen. 
Som sagt, så gjort! Nå har jeg igjen super lyd og har tunet inn min favorittkanal. 
Tenk, at det går an å være så enkelt (og billig) å løse et irriterende problem. 
Penger spart er penger tjent! Er det rart jeg er aldri så lite fornøyd med meg selv?


4 kommentarer:

  1. Takk for tipset...har selv en tivoliradio på hytta som ikke samarbeider så dette må prøves. Hilsen KathrineR

    SvarSlett
  2. Jeg er helt avhengig av radioen min. Min eldste datter kjøpte nettradio til meg. Litt jobb å finne ut av den, men jeg har klart det også.

    SvarSlett
  3. Ha,ha..mange ganger er det enkle ofte det beste. Vi har flere tivoliradioer og et anlegg med cd-spiller på hytta og er fornøyd med dem. Men nå er noen byttet ut til Pinell som har DAB og den på hytta har fått koblet til en dings slik at vi får DAB på det anlegget.

    SvarSlett