fredag 12. desember 2014

Bunadstakk - Ja takk!


Hallo igjen, utrolig men sant;
Det er allerede fredag!
Skulle egentlig vist frem bilder av bunadsømmen min i går, men jeg var helt utslitt etter en lang dag på syrommet. 
Rart hvordan man kan fortrenge ting som er vanskelig å få til. Som skrevet før, har jeg sydd denne bunaden to ganger tidligere. Så det burde jo ikke komme som en overraskelse på meg, at den sorte fløyelskanten  er et lite mareritt å få til pent.


Men, jeg hadde ikke mer enn satt saksen i stoffet, før minnene kom veltende over meg. For det første støver fløyel som et lite helvete. For det andre er det fryktelig glatt å sy i, slik at selv om jeg tråkler alt jeg er god for er det så lett at stoffet glir unna -og jeg sitter igjen med null sømonn. Dette ble veldig sømteknisk, I know, men måtte bare få sagt det, for jeg var veldig frustrert til tider i går ettermiddag.


Å plukke opp hvis jeg syr feil er heller ikke bare enkelt, for den lille lilla tittekanten i silkedamask, har veldig lett for å rakne i vevingen. Men, jeg ga meg ikke før jeg ble fornøyd med resultatet. Vet av erfaring at bunadsøm er noe som kan tittes på med kritiske øyne, og da har jeg tenkt å stå med hevet hode. Sånn er det med den saken. Skal jeg gjøre noe, må jeg kunne stå for resultatet!


Nå er heldigvis gårsdagen et tilbakelagt stadie, og jeg har bare litt håndsøm igjen, må legge opp falden nederst. 
På syrommet hersker det ro og orden, jeg har støvsugd, tørket støv og vasket gulvet. Rent bortsett fra å stryke litt tøy er rommet klart for for julens overnattingsbesøk.

Ha en fin adventshelg!
Vi skal til eldste datter og hennes familie for å feire jul på forskudd i morgen. De reiser til Sør-Afrika på søndag, og  borte til nærmere nyttårsaften..
Men, det betyr ikke at det ikke blir jul som vanlig her den 24. desember. Ribbe er kjøpt inn og jeg skal straks i gang med å steke medisterkaker.
So long!


2 kommentarer:

 1. Hanne, jeg vet hva du snakker om syteknisk. Hadde aldri kastet meg ut i et slikt prosjekt som du gjør. Stakken blir jo nydelig. Heldig er konfirmanten. Jeg har puslet litt medå lage en nissefamilie. De er strikket, men symaskinen måtte frem for å sy klærne. Lenge siden jeg har sydd. Morsomt å få det til igjen da.
  Idag har vi vært en tur på Komgsvinger sykehus. Min mann har også et brakk (vanlig) og skal opereres der.etter jul. Kortere ventetid der.
  På veg hjem, møtte vi hele Nobelfredspris vinnerenes bilkortesje på veg til Gardermoen. Så jeg fikk møte dem igjen.
  Ha en fin førjulshelg med familien!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for ros, det varmer!
   Håper å få hilse på nissefamilien på bloggen din.
   Du får sende lykke til hilsener til mannen din, gleder meg veldig til å få gjort noe med brokket mitt. Blir så lei av å gå for halv maskin.

   Slett