tirsdag 3. januar 2012

Vekk til live en gammel klassiker!


Eller er rekecocktail mer retro, enn en klassiker nå som vi skriver  2012?
Uansett er dette en utrolig god og enkel forrett som jeg trygt kan anbefale. 
Deilig med en forrett som kan tilberedes i god tid i forveien, slik at det blir null stress når du venter gjester. Server den gjerne i klare glass, det gjør det hele litt ekstra tiltalende. 
Årets første jenteklubb er i kveld og det er jeg som er vertinne.  
Jeg gleder meg til å se venninnene mine igjen og høre hva som har skjedd siden sist vi møttes!
Her kommer oppskriften, morsomt med en tilbakemelding hvis du prøver den ut!


Rekecocktail
Hva med å vekke til live en gammel klassiker, men her med en litt ny vri!




6 porsjoner
15 min

Dette trenger du
2 dl crème fraiche
2 ss akevitt
½ slangeagurk
350 g store pillede reker
3 vårløk
½ dl finklippet frisk dill
skall av ½ sitron
salt og pepper

Slik gjør du

Rør sammen crème fraiche, akevitt, sitronskall og smak til med salt og pepper.
Skrell slangeagurken, del den på langs, fjern frøene og kutt agurken i små terninger. Bland den i ned i dressingen sammen med finkuttet vårløk, dill og rekene.
Fordel i serveringsglass, pynt med en liten stilk dill og server gjerne melbatoast ved siden av.
Smakelig start på en hyggelig middag!

Vintips til denne forretten må bli Les fumées blancches



1 kommentar: