torsdag 21. mai 2015

Duften av hjemmebakst


Da kan storinnrykket komme!
Pinsehelgen er nært forestående og gjengen snart samlet.
Det ble storbakst i ettermiddagen, siden vi skal på konsert i Oslo Spektrum i morgen. Da er det helt andre ting som gjelder, men mer om det senere.
Det er veldig kjekt å bake muffins, enkelt å servere og greit å spise, enten vi er ute på tur eller skal kose oss på terrassen. Jeg lagde to varianter, en med cheddarost, løk og spinat og en med mørk sjokolade. Begge oppskriftene fant jeg i kakeboken The hummingbird bakery.



Vet ikke om ordene sammensatt og kanelstenger gir mening hvis man ikke er fra Sandefjord?
Sammensatt er hveteboller, som er lagt så tett på bakebrettet at de henger sammen. Kanelstenger er søt hvetebakst formet som pølserundstykker, med sukker og kanel på toppen. Vanligvis er sammensatt pyntet med melisglasur, men jeg har strødd over kanel og perlesukker. Så dette ble nesten litt fusion-bakst; Sammensatt à la kanelstenger.
Ha en fin kveld, og så krysser vi fingrene for det norske bidraget i Melodi Grand Prix  på lørdag!
 

2 kommentarer:

  1. Tenker det luktet herlig i huset hos deg. Skal si du har bakt mye og det smaker sikkert nydelig. God pinse.

    SvarSlett
  2. Blir nok en glad gjeng som kommer til pinse og får smake dette. Sammensatt er jeg kjent med. Du har laget en fin variant. God pinse Hanne.

    SvarSlett