mandag 11. juli 2011

Bordets glederÅ samles over et godt måltid slår aldri feil. Å stelle i stand og lage maten, er en del av moroa. Jeg liker å sette meg ned med en kokebok, eller et av de sist innkjøpte matmagasinene, for å få litt inspirasjon.
Å kunne lage mat sammen med andre er også veldig koselig. Med et glass vin og en god latter, er det hyggelig å jobbe på kjøkkenet. Selv på et hyttekjøkken, som er så trangt at man må gå ut for å skifte mening!


Denne helgen har jeg blitt skikkelig bortskjemt med slike opplevelser! Med besøk av min kjære venninne og flittige bloggkommentator, har det blitt flere slike stunder på kjøkkenet. Noe resten av familien har nytt stor glede av, rundt middagsbordet litt senere. Så har gutta til gjengjeld vært veldig flinke med oppvasken. 


Det er en kunst å lage mat som er velsmakende, samtidig som man ikke sliter seg helt ut på forhånd. Nå på sommeren bruker vi ofte å grille, enten fisk og kjøtt.  Fristende ratatouille er supert tilbehør.
Denne helgen ble det en variant med squash, sopp, paprika, rødløk, gulrøtter, babymais, hele hvitløks fedd og soltørkede tomater. Vi krydret med en peppermix og salt. Også en god olivenojle og sesamolje, var med på å sette smak til grønnsakene. De stod for øvrig i oven ca 30 min på 220°.


Havets frukter er heller ikke å forakte! Stell i stand et bord, med det som er dine favoritter. Her koser vi oss med krabbe og reker. Litt godt brød, dill, sitron, majones og salat, er egentlig alt som behøves av tilbehør. Vi lagde en dressing av majones, rømme, sitronsaft, pepper og dill også. Smak deg til, slik at den blir slik du vil ha den.
Dette er mat som innbyr til kos og hygge. Som vertinne kan du helt senke skuldrene, maten er kald, skal serveres kald og forblir kald. Alt du trenger å passe på, er at bøss har et sted å ta veien, og at det er nok hvitt eller øl i glassene. 


Dette blir mye prat om mat, skal avslutte det hele med et bilde av vår vaffellunch. Den er en klassiker på lørdager i sommerhalvåret. Kan ikke bli bedre, enn servert med nyplukkede jordbær, melisdryss og litt rømme eller vaniljekesam.  Disse vaflene er det min søte datter S som stekte, mens vi andre avrundet dagens arbeidsøkt med vask av vindusskodder.

 

Dagens siste bilde viser bare hvordan min kjære venninne, alltid er beret til å ta seg en liten kaffe. Hva er det vel, som ikke kan lages i reiseformat?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar