onsdag 28. oktober 2015

Konfektkonkurranse



Søtt og godt ble lovet,
søtt og godt kommer her og nå!
Dette er mitt bidrag til konfektmarsipankonkurransen, som ble utlyst av bladet Bake i samarbeid med Odense marsipan.
Jeg har alltid vært glad i marsipan, og den som intet våger, intet vinner. Uansett utfallet av konkurransen, var det gøy å utfordre seg selv, og forsøke å sette sammen smaker som passer godt sammen med marsipan.
Nedenfor deler jeg oppskriftene på min marsipantrio; Hasselnøttdrøm, kirsebær og champagne kuler og bringebærengler.


Hasselnøttdrøm

Dette trenger du:

ca 30 stk

½ kg Odense marcipan
3-4 ss hvit rom 
1 1/2 ss hasselnøtt syrup (Barrista)
30 stk hasselnøttkjerner
1 pakke Odense mørk sjokolade
hasselnød krokant (Svansø)

Slik gjør du:

Smak marsipanen til med hvit rom og hasselnøtt syrup. Del marsipanen i 30 like store emner og trill 
kuler. Pakk en hasselnøtt inn i hver kule.Smelt sjokolade i vannbad og dypp marsipankulene i den smeltede sjokoladen. Garner med frysetørrede hindebær. Oppbevares kaldt til servering.


Kirsebær og champagne kuler

Dette trenger du:

ca 30 stk

½ kg Odense marcipan
5-6 ss champagne 
tykt kirsebærsyltetøy
kakaopulver
mandelflak

Slik gjør du:

Sett 30 små ts med syltetøy på ett foliekledd brett, plasser det i fryseren. Smak marsipanen til med champagne, lag 30 like store emner, trill kuler og form små reder. Plasser syltetøyet i redet og brett marsipanen forsiktig rundt. Vend kulene i kakaopulver og pynt med et mandelflak. Oppbevares kaldt til rett før servering, gjerne i fryseren.


Bringebærengler 

Dette trenger du:

ca 30 stk 
½ kg Odense marcipan
2 ½ ss bringebæreddik
75 g / 20  bringebærlakriskuler (Jacobs lakris med hvit sjokolade, bringebær og chili)
1 pakke Odense mørk sjokolade
hindebær frysetørrede ( Svansø)

Slik gjør du:

Smak marsipanen til med bringebæreddik, finhakk lakriskulene og bland sammen. Del marsipanen i 30 like store emner og trill kuler. 
Smelt sjokoladen i vannbad og dypp marsipankulene i den smeltede sjokoladen. Garner med frysetørredehindebær. Oppbevares kaldt til servering.




Morsomt med tilbakemelding på hvilken som kan bli din konfektfavoritt. Jeg tror jeg har bestemt meg for hvilken jeg liker best.
Mulig det blir et søtt innlegg til en av de nærmeste dagene, for vi har besøk av eldste datter og vårt lille barnebarn som ble født i juni.
Ha en fin kveld!







1 kommentar:

  1. Tusen takk for tips. Disse oppskriftene skal jeg lagre til julekonfekten. Jeg bruker å lage marsipanen selv og trenger å fornye meg litt når det gjelder smaker.

    SvarSlett