Hallo søndag ettermiddag!
Siste helg i sommerferien på hytta, har blitt nydt til det fulle. Lørdagen var et eventyr, med fint vær og hyggelig besøk. På et lite hyttekjøkken, begrenser det seg litt, hva jeg kan ha av elektriske hjelpemidler. Allikevel syns jeg det er hyggelig å varte opp med litt ekstra godt, når vi får besøk. Denne gangen ble det en terte fylt med friske bær. Av mesterkokken Gunnar Hvarnes, lærte jeg å lage mascarponekrem. Har du ikke smakt det før, er kanskje dette anledningen til å prøve? For til denne terten, passet det veldig godt med slik krem.
Terte med bær og mascarponekrem
6 porsjoner
tar mer enn 1 time
Dette trenger du:
120 g hvetemel
85 g kaldt smør
1 klype salt
35 g melis
1 eggeplomme
100 g mørk sjokolade
50 g skåldede mandler
600 g blandet bær
120 g ripsgele
Mascarponekrem
250 g mascarpone
1 dl kremfløte
frø fra 1 vaniljestang
0,5 g melis
terteform ca 21 cm
180º i ca 20 min
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar