tirsdag 23. august 2011

Siste vaktparade for korporalen


Nå nærmer det seg snart slutten på livet som gardist for korporalen vår. Rart hvor fort ett år har gått, syns ikke det er så lenge siden han dro av gårde på sesjon. 
I dag var det siste vaktparade foran slottet, og for en flott dag det ble! Strålende solskinn, en augustdag på sitt aller beste.


Det var veldig morsomt å se hvilken oppmerksomhet Garden fikk, når de kom marsjerende oppover Karl Johan. Folk stoppet opp langs gatene og applauderte. Turistene fant frem kamera, for å ta bilder av våre flotte gardister. Oppe på slottsplassen holdt de en flott oppvisning, med de kongelige tilstede på balkongen.


Som mor til trommeslager i signaltroppen, kan jeg trygt si at dette er en fin måte å avtjene verneplikten. Det har vært et lærerikt og spennende år. Korporalen har fått se mange nye steder av norges land, og har tilbrakt utallige timer i buss. Samholdet som har oppstått under timer med trening og terping mot felles mål, har skapt kameratskap som han har satt stor pris på. 
Til helgen drar hele Garden for å delta på Military Tattoo i Moskva. Det blir nok litt av en opplevelse å marsjere på den Røde plass! Gardeballet i september blir sikkert en flott fest, og en reall avslutning på ett år i Kongens klær.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar