fredag 5. april 2013

Suppekjøkken

Hallo i luken!
Veldig snart er det helgestemning i huset vårt.
Vet det er lenge siden jeg la ut en matoppskrift, så her kommer en suppeoppskrift.
Kan fungere som varm lunch eller middagsmat, det er opp til deg.


Blomkålsuppe med mye godt

4 porsjoner
20 min

Dette trenger du
1 stor løk
2 fedd hvitløk
½  rød chili
1 ½ blomkålhode
1 liter vann
2 terninger buljong
1 pk bacon
lettrømme
jarlsbergost

godt brød

Slik gjør du
Skjær løk, hvitløk og chili i små biter og fres det i en kjele til løken har blitt blank. Ha i vannet og la det få et oppkok, før du har i buljongen. Tilsett oppdelt blomkål når buljongen har blitt oppløst, og la det hele småkoke i 10 –15 minutter. Før du bruker stavmikset til å mose suppen, tar du opp noen blomkålbuketter til pynt i suppa. La suppa godgjøre seg på svak varme. Baconet stekes sprøtt og avkjøles på kjøkkenpapir. Klipp det deretter i små biter. Ha revet jarlsbergost, rømme og bacon i små skåler og la folk få forsyne seg etter eget ønske. Ikke glem å sette pepperkverna på bordet, og server godt brød ved siden av!
God helg!

1 kommentar: