søndag 13. januar 2013

Lang frokost


Hva er vel bedre enn helg, og ha tid til en lang frokost?
Hele familien samlet, og praten går lett rundt bordet. Alle har sovet til de våkner av seg selv, og ingen har behøvd å ha på vekkerklokken.
Vi voksne er allikevel litt tidligere oppe. Jeg måtte prøve ut en ny oppskrift på baugetter med valnøtter, og lagde samtidig hjemmelaget eggesalat. Eggesalat smaker like godt til salami, spekeskinke eller røkt laks.

Å lage eggesalat er super enkelt, her følger en liten oppskrift;Eggesalat

Dette trenger du:

6 egg
1 ½ ss majones
1 stilk stangselleri
2 ss finklippet gressløk
salt og pepper
Slik gjør du:
Kok eggene i 6 min. Kjøl de ned i kaldt vann, og del de med eggedeler både på langs og tvers. Ha egg, majones, finkuttet stangselleri og gressløk i en liten bolle og bland godt. Smak til med salt og pepper. Serveres i en pen skål med litt ekstra gressløk på toppen.


Nå gjør vi oss klare til en ny episode av Halvbroren. Leste boken for noen år siden, og så langt har jeg ikke blitt skuffet over den filmatiserte utgaven. Siden jeg er nærmest "dialektdøv", bryr jeg meg ikke noe om debatten om skuespillerens eventuelle mangel på riktig bruk av språket.

2 kommentarer:

 1. Adoro seus posts de culinária, belas fotos.
  Adorei suas costuras e seu crochê.
  Parabéns.
  Linda semana.
  Beijo.

  SvarSlett
 2. Nam nam dette ser godt ut og passer bra å prøve siden jeg har litt stangselleri til overs som jeg ikke riktig visste hva jeg skulle brukes til. Får vi oppskrift på baguettene også tro ?

  SvarSlett