fredag 10. februar 2012

Happy friday!

 


God morgen og god fredag!
I dag kan jeg by på en deilig kopp te og scones. 
Smaker så godt, og kan være et fint valg til en koselig venninnelunch eller en annen liten hverdagstund som skal nytes.
Det fine med scones er at de ikke inneholder gjær, og dermed er raske å lage. Har du det som trengs av ingredienser kan du spise dette lekre bakeverk om en halv time!




Scones med rosiner og pinjekjerner

14 scones
ca 30 min.

Dette trenger du:

7 ½ dl hvetemel
1 ts salt
4 ts bakepulver
100 g kaldt smør
3 dl melk el. kulturmelk
ca ½ dl pinjekjerner
ca 1 dl rosiner

250° i 10-12 min

Slik gjør du:

Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle, bruk gjerne matprosessor.
Tilsett smøret, smuldre smøret i det tørre. Hell i melken, og arbeid alt raskt sammen. Bland i pinjekjerner og rosiner til sist. 
Klapp deigen til 1,5 cm tykkelse. Bruk et glass til å stikke ut kakene, som legges på et stekebrett, dekket med bakepapir. Husk på å mele kanten på glasset med jevne mellomrom, det gjør det enklere å stikke ut fine runde scones. 
Stekes i 10-12 min. midt i ovnen. Serveres nystekte med smør og appelsinmarmelade. 

For noen år siden var jeg stor Ricky Martin fan, jeg mener big time. Men så roet det seg ned både rundt Ricky Martin og med min begeistring for ham. I går hørte jeg på ny musikk med latinokongen, - It made me feel good!

1 kommentar:

  1. Tack för te och scones, det smakade gott:)

    Ha en fin helg rara du....KRAM Helena

    SvarSlett