fredag 20. mars 2015

Jeg er i rute!


Bunaden er ferdig!
Symaskinen er ryddet bort for denne gang.
Vel, egentlig var jeg ferdig med selve bunaden på onsdag, men det gjenstod fremdeles litt søm på vesken.
Godt å vite at jeg ikke behøver å engste meg for å rekke å bli ferdig til konfirmasjonsdagen.
Bunadsølje er bestilt og halstørkle får vi tilbake over påske. Det viste seg at en liten del av falden på tørkleet ha gått opp, og det var så lite sømonn at jeg ikke ville prøve å reparere det selv. 


Litt dårlig lys i stua i dag morges, mulig det skyldes solformørkelsen...
Men, måtte jo vise bilder av det ferdige resultatet. Bilder av konfirmanten med bunaden på kommer senere. Vil ikke ødelegge moroa ved at familie og nære venner har sett hvor flott hun blir, før selve dagen.
Det er en stor jobb å sy bunad, enda dette er en drakt helt uten broderier.
Nå er det gjort, og vi er fornøyde med fargevalget som ble tatt. Viktigst er det jenta mi er fornøyd, for det er hun som skal bruke dette stasplagget ved festlige anledninger. 


Må bare legge ved bilde fra Bislett bad. Jeg var og svømte og koste meg der i går sammen med arkitektstudenten vår. Hun var hjemme en dag, før turen gikk videre til Paris i dag morges.
Dersom du har anledning til å besøke Bislett bad, kan jeg anbefale det på det varmeste!
I tillegg til et 25 m langt basseng, finnes det boblebad, badstue, steambad og en kald, forfriskende vannbøtte.
Som bildet viser, er det både en nytelse for kropp og sinn å besøke dette badet. 
Mini-spa og avslapning, midt i travle Oslo, prøv da vel!
I morgen går turen sydover, har hørt rykter om godt over 20 varme grader. 


5 kommentarer:

 1. Flott ble bunaden. Konfirmanten må jo bli fornøyd med den.
  Bislett bad har jeg svømt i for mange år siden. Løp Grethe Waits løpet og vi fikk bruke Bislett bad. Jeg har vært i basseng og svømt, samt varmtvannsbasseng som er godt for meg (over 34 grader) noen ganger i vinter i Sarpsborg. Deilig.

  SvarSlett
 2. Så fin bunaden blei og konfirmantene blir helt sikkert nydelig i den. God tur sydover i morgen. Jeg drar nordover til Tromsø.

  SvarSlett
 3. Hva heter denne bunaden?

  SvarSlett
 4. Dette er i utgangspunktet en Jubileumsdrakt designet av Eva Lie, men har valgt egne farger på liv og forkle. Sydde orginal drakt til eldste datter og har tatt vare på mønsteret. Nå kan man ikke sy denne drakten selv lenger og stoffene er ikke i salg. Derfor har jeg valgt å gjøre det slik, og syns de er vel så flotte som den orginale jubileumsdrakten.

  SvarSlett
 5. Du er bare helt rå. Jeg vurderer å sy en barnebunad, inspirert av deg. Jeg lurte på om du kunne tenkt deg å gi meg litt veiledning underveis? Jeg er ikke blogger, men en kreativ mamma til en liten jente på 1 år. Tenkte å lage en festdrakt eller en bunad alder 2-4 år, da dette er en stor jobb. Jeg lurte på om jeg kunne fått navn på stoffene og event. hvor har du handlet? Jeg bor i Oslo. Tusen takk for at du tok deg tid å svare. Kanskje jeg kan kontakte deg per mail? Hilsen Camilla

  SvarSlett