mandag 5. mars 2012

Mye god mat i suppe!


Ny uke med nye muligheter!

Når du lager minestronesuppe får du kanskje "ryddet" litt i kjøleskapet, for du kan putte mye som smaker godt i gryta! På kjøpet får du et velsmakende og mektig måltid. Rykende varm suppe smaker godt på en mandag.

Minestronesuppe med ravioli


3-4 porsjoner
20 min

Detter trenger du
1 liter oksebuljong
2 gulrøtter
2 poteter
1 boks hermetiske tomater
1 liten rødløk
1/2 grønn squash
2 fedd hvitløk
1/4 rød chili
3 vårløk
1 pakke ravioli med ost
7-8 soltørkede tomater
200 g røkt skinke eller bacon
basilikum, frisk eller tørket
nykvernet pepper

fersk parmesan
godt brød


Slik gjør du

Skjær opp potet og gulrot i små terninger. Varm opp kjøttbuljongen, og tilsett de oppskårne grønnsakene. La det koke noen minutter. Tilsett tomatjuicen fra de hermetiske tomatene. Grovhakk løken, strimle vårløken, skjær squashen i terninger, og finhakk hvitløk og chili. 
Stek løken slik at den blir blank og myk,  tilsett squashen, vårløk, hvitløk og chili. Ha grønnsakene oppi gryta, sammen med de hermetiske tomatene og raviolien. La suppen småkoke i ca 7 minutter, eller til raviolien er al dente, og de øvrige grønnsakene er passe kokt. Stek skinken el baconet før du tilsetter det mot slutten av koketiden, sammen med oppskåret soltørkede tomater og basilikum. Smak til med nykvernet pepper.
Serveres med fersk parmesan i flak og godt brød!

2 kommentarer:

  1. Hanne, aquelas comidas que postei são tipicas italianas...a sua deve ser tipica do seu país. Esta apetitoso.
    Vem me seguir.
    Abraço.

    SvarSlett
  2. Obrigada minha querida amiga.
    Fique com DEUS...beijo.

    SvarSlett