fredag 7. februar 2014

Fisk på menyen


Snart helg, og sikkert litt OL og tv-titting!

Da er det kjekt med enkel matlaging. 
Når det i tillegg ser ganske lekkert ut og har gode smaker av laks, asparges og bacon, kan det ikke bli bedre. Maten lager seg nesten selv, pakket inn i matpapir og stekes i ovnen.
Ja, nå har jeg nesten bydd på oppskriften før jeg har lirt av med de vante høflighetsfrasene.



Hvordan står det til? Begynner du som jeg å stunde mot vår?
Her i Oslo er det + 3, grått og regn. I mitt stille sinn er jeg nesten glad for at det regner, for da smelter sneen raskere... 
Kan ikke gjøre noe med været uansett. Det gjelder å gjøre det beste ut av dagene, og fylle dem med "solskinn" på andre måter. 
Skal ikke mye til; Kjøp en bukett med blomster, kom deg på trimmen, sitt i armkroken til en du er glad i. Listen kan lages kjempelang!

Dagens rett er ut fra bildene ganske selvforklarende, men jeg legger ut oppskriften just in case.




Laks i matpapir med bacon og asparges


4 porsjoner
ca 30 min
 
Dette trenger du:

600 g ben og -skinnfrie laksefiletter
1 bunt fersk asparges
4 skiver bacon
salt og pepper
olivenolje

Persillesmør

romtemperert smør
persille
revet sitronskall
salt og pepper

Ildfastform
200 ° i ca 20 min

Slik gjør du:

Legg fiskefilettene på hvert sitt ark av matpapir. Drisle over litt olivenolje, og krydre med salt og pepper. Snurr bacon rundt 4 aspargesstilker, og legg dem opp på laksen. Pakk matpapiret sammen og stek alt sammen i stekeovnen.
Serveres med smør smaksatt av finhakket persille, revet sitron og litt salt og pepper.

Tilbehør kan være så mangt, potet, pasta eller som her, deilig blomkål.
  

Bon appetit!

2 kommentarer:

  1. Takk for oppskriften, dette fikk jeg lyst på imorgen. Mannen er i Skottland på jakt og min datter og jeg ønsker lett og deilig mat. OL titting blir det nok en del av, selv om vi pusser opp en rekkebolig for datteren.
    Ha en fin helg.

    SvarSlett
  2. Det der skal jeg jammen prøve og så morsomt med matpapiret i steden for aluminiumsfolie... God helg til deg og dine.

    SvarSlett