tirsdag 3. juli 2012

Suppe til middag?God tirsdags morgen!
Har du planlagt hva du skal ha til middag?
Om sommeren kan det lett bli mye grillmat, og det er ikke noe galt i det.
Det er mye godt som kan stekes på grillen.
Jeg syns det er bra med en grønn dag i uken, og da passer dagens deilige suppe som et avbrekk til grillmiddagene!Purre og blomkålsuppe
4 porsjoner
20 min

Dette trenger du
2 purrer
3 fedd hvitløk
1 blomkålhode
1 dl hvitvin
12 dl vann
2 terninger grønnsaksbuljong
2 ss lys maizena
1 dl fløte
salt og pepper
50 g ristede mandler
1 bunt oregano

Grissini

Slik gjør du
Finsnitt purre og skjær hvitløk i små biter, fres det i en kjele til purren har blitt blank. Ha i blomkål som er delt i buketter og fortsett den lette stekingen. Ha i hvitvin og la det få et oppkok, før du har i vann og buljongterninger. La det hele småkoke i 10 –15 minutter. Bruk stavmikset til å mose suppen. Hvis suppen er litt tynn, jevnes den med maizena. Ha til slutt i en fløteskvett og smak til med salt og pepper. Anrett suppen i dype tallerkener og topp med litt hakkede, ristede mandler og oregano. Smaker godt med grissnini ved siden av!

Hos oss er pannekaker fast følge etter en suppemiddag.
Hva med å prøve den franske varianten clafoutis, tykk god pannekake fylt med friske bær. Har lagt ut oppskrift tidligere, du finner den her. Eneste forskjellen er at jeg denne gangen har fylt den med en kurv jordbær.
Håper du lar deg friste!


Lille barnebarnet mitt, som ikke er så liten lenger, må enn så lenge klare seg med en Kapteinkjeks. Så lenge hun får kose seg med den er hun bare blid!


1 kommentar:

  1. Que DEUS abençoe.
    Que bebê mais fofo. ´
    Que mesa rica, parabéns.
    Beijo.

    SvarSlett