onsdag 25. april 2012

Middags tips rett før avreise




Nå er det ikke mange timene til vi drar på ferie. 
Skal bare kopiere leksebøker,være med på marsjøvelse, hente min mor, pluss diverse andre småting. 
Men, jeg tenkte at jeg kan jo ikke dra, uten å servere et siste lite middagstips. For jeg regner med at du skal lage noen middager mens jeg er bortreist...
Sist uke fikk jeg nyeste nummer av Tara smak i posten. Der var det en oppskrift på laksepudding som jeg syns hørtes veldig god ut. Min ble ikke helt lik, derfor tar jeg meg friheten til å legge ut min versjon. 
Same, but not same! Slik er det vel ofte og som min kjære mormor pleide si; Man tager det man haver!



 

Hannes laks i form

6 porsjoner
20 min + tid i ovnen

Dette trenger du
8 skinn og benfrie laksefileter
200 g oppskåret røkelaks
12 kokte store poteter
2 gule løk
1 stor pose spinat
5 dl melk
5 egg
Jacobs fiskekrydder
Salt

400 g sukkererter
50 g smør

Ildfastform el to brødformer
200 ° i 45 min

Slik gjør du
Start med å koke potetene, la de bli lunkne før de deles i fine skiver. Forvell spinaten, ha gjerne litt salt i vannet. Skrell og skjær løken i skiver, stek den blank i stekepannen med litt smør. Del laksefiletene i små biter ca 2x3 cm. Visp egg og melk godt sammen, smak til med litt salt. Legg laks, poteter, spinat og løk lagvis i en smurt form, gjenta et par ganger og strø litt fiskekrydder mellom lagene. Hell over eggeblandingen, stekes midt i ovnen. Kok sukkerertene i lettsaltet vann i ca 1 min. Smelt smøret.
Server lakseformen med sukkererter, smeltet smør og noen sitronbåter.


Ha det bra så lenge, kommer noen blogginnlegg fra solfylte Tyrkia. I promise!


1 kommentar:

  1. Parabéns Hanne, está muito bonito seu prato. Deve ter ficado delicioso.
    Um abraço.

    SvarSlett