onsdag 7. desember 2016

Så gjør man så...


...tidlig en onsdags morgen.
Krumkakesteking, strikketøy og en deilig kopp te.
Tidlig oppe og mange tanker i hodet, da er det godt å ha noe å pusle med.
Egentlig skulle jeg steke krumkaker i går ettermiddag, men plutselig var tiden gått i fra meg og det var på tide å ta på seg dansetøy. Siste dansetrening før jul, og det var nesten bare julemusikk vi svingte oss til. Beste treningsform i verden spør du meg, dans er bra for både kropp og sjel!


Dermed ble det krumkakesteking i stedet for kontorarbeid. Men som kjent går ikke arbeidet fra en, så da vet jeg hva jeg må gjøre senere i dag. 
Hos oss kaller vi avskjæret fra krumkakestekingen for nupper. Jeg hadde ikke råd til å smake på krumkakene, men koste meg med nuppene til en kopp sitronte, mens jeg strikket litt på min siste julepute.
På stolen sees de to første putene, som snart er ferdige, mangler bare å sy i glidelås og montere pompongene. 

Jeg begynner å bli riktig så fornøyd med dette putesettet! Tanken har hele tiden vært å mikse den gylne fargen med grått, slik man blander både gull og sølv i all julepynting. En herlig fargekombinasjon som er sånn passe julete, men allikevel kan få pynte opp selv om vi passerer 13. dag jul. 


Den puten som bærer mest preg av jul, er den jeg strikker nå. Håper dere kan se at det er juletrær med stjerne i toppen! Resten av mønsteret består av røde julekurvhjerter.
Som tidligere skrevet, strikker jeg disse putene med dobbelt tråd av PT2 garn fra Rauma. Kunne selvfølgelig ha valgt vamsegarn som er et tykkere garn, men fant ikke de fargenyansene jeg ønsket å benytte.
I år skal disse putene pynte opp hjemme hos oss, men til neste år vil mønsteret være å finne i et av Familiens julemagasiner. Går alt etter planen, blir det litt annet snacks også. For det er som med shopping, det ene kan lett ta det andre...
Ha en fin dag, ikke la det triste regneværet gå utover humøret! (Her i Oslo bøtter det ned.)
2 kommentarer:

  1. Juleputene dine ble kjempefine. Kos deg videre med "nuppene" og god helg videre. Hilsen fra Inger Johanne (som tilfeldigvis oppdaget bloggen din)

    SvarSlett