mandag 14. mars 2016

Vårstemning

 

Det våres ute
og sneen smelter!
Snart, veldig snart kommer vårputene mine på trykk i Familien. Til fredag kommer påskeutgaven av bladet i salg og da kan jeg love at det kommer bilde og mønster på putene mine. Er du abonnent, har du kanskje bladet i postkassen allerede på onsdag. 
Jeg er selvfølgelig veldig spent på hvordan det hele vil ta seg ut og håper at det er mange som får lyst til å strikke puter.


I Familien kommer putene til å være vist frem i gul-grønne farger, men de kan selvfølgelig strikkes i alle mulige vakre nyanser. Det er jo det som er så utrolig morsomt, at et mønster eller motiv kan bli så annerledes, alt avhengig av fargevalg. Ved å leke seg med farger setter hver enkelt strikker sitt eget preg på putene og lager de til sin egen variant.
Men, man trenger ikke å finne opp kruttet selv, i mønsteret oppgir jeg hvilket garn og farger jeg har benyttet. Så da er det bare å svinge innom garnbutikken på vei til påskefjellet, eller hvor du skal tilbringe påskedagene. 


Selv har jeg pyntet litt i stuen med den rosa utgaven av vårputene. Sammen med rosa tulipaner, lys og en liten påskequilt fra tidligere års produksjoner, ble det et feminint og vårlig innslag.
I morgen skal jeg tidlig opp og ha den store vinduspussedagen. Ikke bare bare med 22 vinduer i huset, men du verden så fin trim! Dersom det er mer futt igjen, skal jeg spyle og gjøre klar terrassen. For om noen dager kommer de første påskegjestene og da er det hyggelig å sitte ute i solveggen.4 kommentarer:

 1. Gratulerer igjen Hanne. Hva slags garn bruker du? Og hvor museet av hver farge. På Hvale rer det dårlig med garnutvalg og jeg reiser ut dit før jeg får kjøpt mønsteret.

  SvarSlett
 2. Hvor mye av hver farge skulle det stå

  SvarSlett
 3. Hei Bente!
  Så morsomt at du vil strikke putene mine. Jeg har strikket i dobbelt pt2 garn fra Rauma, du kan også strikke i dobbelt Finull, eller m enkelt tråd Vamsegarn.
  Regner med at du vil strikke i gul-grønt, da er det pt2 som gjelder.
  Farge 1 lys grønn 91- 200 g, farge 2 medium grønn 28- 100 g, farge 3 mørk grønn 27- 100 g, farge 4 lys gul 86- 100 g, farge 5 mørk gul 75- 100.
  Du strikker på rundpinne nr. 5.
  Lykke til!

  SvarSlett
 4. Tusen takk Hanne. En tur til Garnhandleriet i morgen

  SvarSlett