onsdag 2. mars 2016

Pannekaker smaker godt!


Lyst på noe godt til lunch?
Ja, i dag fyste jeg på noe mer enn to skiver med ost og syltetøy.
Har allerede vært hjemme noen dager og rukket å delta på kurs i hanakubari ( japansk blomsterdekorasjonsteknikk), drukket champagne to ganger, først i hyggelig 70-års jubileum, så i jenteklubb og vært på dansetrening i går kveld. 
Skal si det var litt av en overgang å komme tilbake til Oslo med sne og kulde, etter noen dager med deilig sommertemperatur i Syd-Tyrkia.


Dagens  pannekaker er av den tykke, amerikanske typen.
Bruker egg, melk, joghurt, hvetemel, natron, smeltet smør og litt salt i røra. Må innrømme at jeg gjør det litt på slump, men røra skal være tykkere i konsistensen enn vanlig pannekakerøre.


Steker tre og tre pannekaker av gangen, på middels varme. Da får pannekakene fin, gylden farge og man slipper all stekeos. 
Mannen i huset hadde vært ute i kundemøte og ble veldig blid når han skjønte at det var pannekakelunch som stod på dagens meny.


Det smakte virkelig godt med røkelaks, avokado, spirer og nigellafrø til pannekakene. Kan virkelig anbefales på det varmeste. 
Selvfølgelig klarte vi ikke å la de siste pannekakene være igjen på fatet. Dermed ble det dessertvariant med blåbær, vaniljekesam, litt mandler og sukkerhjerter.


Da er det tilbake til arbeidet, litt av hvert som skal gjøres. Men det føltes bra å få sagt et lite hallo. Det blir litt for lenge mellom hvert blogginnlegg denne vinteren, men slik er det når man har  mange jern i ilden.
Take care, så blogges vi snart.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar