torsdag 5. september 2013

Ryddig jeg?Hallo, alle dere som titter innom meg i dag!
Hvor ryddig har dere det i skuffer og skap?
Jeg har helt klart et forbedringspotensiale, det skjønte jeg i går kveld.


Min kjære venninne som var på besøk, er en dame med orden i sakene. Hun gav meg et aldri så lite kurs i hvordan jeg bedre kunne organisere klærne mine. 
Etterhvert tok det litt av. Det var ikke bare klesskapet mitt som hadde forbedringspotensiale. Det kommer jeg tilbake til i et senere blogginnlegg. For fremover kommer det til å handle litt om hvordan få bedre oversikt og struktur i hjemmet. 


Ikke det at jeg har det direkte rotete i skapene mine. Men det er på en måte alltid litt for fult, og det kan av og til være vondt å finne det jeg leter etter.
Og det er det vi pratet om i går;
Det handler om å få bedre oversikt og utnytte lagringsplassen på en effektivt måte.


Slik gikk jeg i gang

 1. Definerte størrelsen på skuffer og skap jeg skulle rydde, for å finne best mulig måte å brette tøyet. Slik det ligger nå er det superlett å ha oversikt over innholdet i skuffene.
 2. Organiserte plaggene etter farge
 3. Alle undertøysett  og badetøy ble lagt sammen
 4. Sokker og treningstøy i en skuff for seg
 5. Overdeler ligger sortert; Langermet, T-shirt og singelets. Strømpene mine la jeg også etter farge.
Du skal få se hvordan klesskapet mitt ble ved en senere anledning, jeg er aldri så lite imponert hvis jeg skal være ærlig.


Har du noen skaper du vet det bør ryddes i? 
Ikke utsett det til i morgen, men sett i gang! Du trenger ikke gå igjennom alt på en dag, del det opp i passende arbeidsporsjoner.
Fortell gjerne om resultatet! Moro å høre om det er flere enn meg som syns det er morsomt å få bedre oversikt ved å rydde!


3 kommentarer:

 1. Så flink du har vært. Jeg er enig at jeg kunne ha organisert ennå bedre. Vi er så heldige at det minste barnerommet er omgjort til walk in closet. Der har i kjøpt IKEA garderobe. Er meget fornøyd med den.
  Har også prøvd å sortere etter farge som du har gjort nå. Blir så fort rotete bare ( er det meg?)

  SvarSlett
 2. Dette ble skikkelig fint kjære H. Tar ikke på meg æren for resultatet , men skikkelig gøy at jeg kunne bidra med en ide som slo ut i full blomst :-) hilsen KathrineR

  SvarSlett
 3. Nå så det i alle fall ryddig og ordentlig ut hos deg. Håper for din del det varer. Jeg er en veldig ryddig person som må ha det ryddig rundt meg ellers fungerer jeg ikke. Dog skal det gladelig innrømmes at jeg har det aldeles ikke ryddig i undertøy- og strømpeskuffer, ei heller i sysakene. Der er det bar rot.

  SvarSlett