onsdag 24. oktober 2012

Nytt mattips til lørdagen!

Det er midt i uken allerede.
Onsdag er for mange "lillelørdag". 
Da jeg var ung fortalte min morfar meg, at onsdag kveld hadde tjenestejentene fri, eller "dueslipp" som han likte å kalle det. Mulig at det er av slike gamle skikker, begrep som lillelørdag har oppstått? Eller har noen en bedre forklaring?

Jeg vil dele en ny middagsoppskrift i dag. 
Lam slår aldri feil, og får du tak i flatbiff/ lammeplomme, kan jeg absolutt anbefale denne varianten.


Lam med søtpotet og spinatricotta


2 porsjoner
ca. 35 minutter

Dette trenger du:

400 g flatbiff av lam
3 mellomstore søtpoteter
1 pk frossen spinat
½ boks ricotta ost
1-2 kløfter hvitløk
salt og pepper
2 ss olje pluss smør til steking

ildfast form
220° ca 30 min

Slik gjør du:

Start med å skrelle søtpotetene og del dem i båter. Ha olje i en ildfast form, putt oppi potetene og krydre med salt og pepper. Stekes møre i stekeovnen i ca 30 min.
Stek flatbiffen hel, gjerne i en høy jerngryte. Krydre med grovkvernet pepper (jeg bruker ikke salt). Snu biffen ofte og stek den til sammen 10 min på hver side.  La den hvile i 10 min, gjerne under lokk i gryta, før den skjæres i tynne skiver.
Varm litt olje i en stekepanne og ha i finkuttet hvitløk og frossen spinat. La det bli varmt og rør inn ricottaosten. Smak til med salt og pepper.
Legg opp poteter, spinat og tynne lammeskiver på tallerken.

Vil du ha saus?
Jeg benyttet den nye peppersausen med konjakk og sjalottløk fra Christian Poteier. (Toro)
Den passet ypperlig til! 

2 kommentarer:

  1. Lill lördag hade vi också när jag var ung eller yngre:) Då fick man vara ute lite längre för föräldrarna:)

    Tack för receptet...Önskar dig en trevlig helg KRAM Helena

    SvarSlett
  2. Disse oppskriftene ligner på SecretRecipe. Rart.
    Ta en titt innom, de har veldig gode oppskrifter på mat: www.settingmatrix.com

    SvarSlett