lørdag 18. juni 2016

Sommerlig blomsterkrans


Gårsdagens høydepunkt;
Midtsommerdrøm av en blomsterkrans!
Deler med glede, bilder fra årets siste blomsterkurs. Siste året har yngstedatter og jeg deltatt på blomsterkurs en gang i måneden.
Kursene har funnet sted i arbeidsværelset til vår lokale blomsterforretning og det er Yasuko Oki som har vært vår dyktige lærer.


I går var tema Midtsommerkrans i harmoniske kalde fargetoner i blått og lilla. Som mange andre har jeg laget noen blomsterkranser oppigjennom årene, men det var utrolig nyttig og lærerikt å lære om komposisjon, teknikk og fremgangsmåte, for å få til denne nydelige kransen.


For å få en stabil base å binde blomstene på, lagde vi en "stamme" av blomstertråd som ble dekket med grønn blomstertape. Alle blomstene ble klippet ned med en hals på alt fra 1 1/2 cm til 3 cm. Deretter var det å binde kransen, plassere blad og blomster på en harmonisk måte, slik at fargene nesten flyter over i hverandre.


Vi brukte blomster med tildels lang holdbarhet, bla. hortensia, bittesmå nelliker og olivenblader. Min krans blir holdt sammen med et sløyfebånd, men vi lærte hvordan vi kunne låse stammen av blomstertråd i hverandre og enkelt ta den opp og igjen.


Ikke rart jeg smiler fornøyd, dette var en lærerik ettermiddag. -Og det kommer garantert til å bli flere blomsterkranser denne sommeren!

God helg til dere alle sammen!
PS! Hvis du får lyst til å prøve deg i blomsterfaget og bor i Oslo-området, finner du informasjon på Yasuko's Facebook side.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar