Testing-testing!
Ikke for å sjekke hvilken dag det er, for det vet jeg;
Mannen i huset fyller nemlig år i dag.
Nei, jeg sjekker ut mine evner til å lage likør.
Nå kan jeg ikke gi noe svar på om mine anstrengelser i så måte er vellykket ennå.
For ordentlig testing, kan først gjøres om to måneder.
Råd og tips har jeg fått av gode venninner, så jeg regner med at dette blir søt og god likør, som kan nytes når anledningen byr seg.
Siden damene har laget likør med hell tidligere, tar jeg sjansen på å legge ut en liten oppskrift.
Det jo mulig at det er fler enn meg som blir fristet av bilder med rubin røde frukter på glass.
Likør av bær
Dette trenger du
1 l
15 min
½ kg bær
3 ½ dl sukker
4 dl sprit, gjerne en blanding av cognac og vodka. ( 45%)
Slik gjør du
Legg bringebær og
solbær lagvis på tett glass. Hell på sukker, som får renne godt ned blant bærene,
før det helles på sprit. Vend/rist glasset av og til slik at alt sukkeret løses
opp. La stå i 2 mnd. Helle blandingen gjennom sil og knus bærene med en
tresleiv, før det has på flasker.
Benytt
samme fremgangsmåte til kirsebærlikøren, men tilsett 4 nellikspiker.
Ha en fortreffelig ettermiddag!
Vi sees igjen om ikke så lenge.
Tusen takk, jeg gleder meg til å lage denne kirsebærlikøren :-)
SvarSlettØnsker deg en strålende dag!