Hva skal man finne på til middag?
Ikke alltid like lett å være økonomisk, sunn og kreativ på en gang!
Har tidligere fortalt om høstens utfordring. Vi som bor hjemme skal prøve å leve på samme matbudsjett pr. person, som arkitektstudenten i Trondheim.
Her hjemme prøver vi å spise vegetarmiddag en gang i uken. Dagens suppe falt i god smak, søt og spicy på en gang.
Et lite overslag gir følgende regnestykke:
Gulrot og løk 15 kr, matfløte/ rømmeklatt 15 kr, ½ brød 15 kr, fersk koriander 30 kr og div. 15 kr. Delt på tre, bør dette bli middag til rundt 30 kr per person.
Vil du prøve deg selv, følger oppskriften her
Gulrot
og ingefærsuppe
3 porsjoner
15 min + tid for baking av grønnsakene
Dette trenger du
5 gulrøtter
2 løk
1 fedd hvitløk
½ ss hakket ingefær
½ ts spisskummen
1 ts tørket koriander
1 knivsodd cayennepepper
5 dl kyllingkraft/
buljong
2 dl matfløte
2 ss olivenolje
salt
topping
rømme
fersk koriander
balsamicoeddik
godt brød
Slik gjør du
Skrell og skjær gulrøtter og løk i
grove terninger, ha det i en ildfast form sammen med finhakket hvitløk,
olivenolje og krydderiene. Bland ingrediensene godt sammen, og bak
grønnsaksformen i ovnen ved 150 ° i 1 ½ time.
Ha de bakte grønnsakene i en kjele
og tilsett hakket ingefær, kyllingkraft/buljong og matfløte.
La det hele få et oppkok og kjør
suppen i en blender, til den har en glatt konsistens.
Smak til med salt.
Server suppen med en klatt rømme,
et dryss fersk koriander og noen dråper balsamicoeddik.
Det smaker godt med en skive brød
ved siden av!
Nå må jeg løpe, møte i FAU om en snau halvtime.
Jeg elsker supper, men kan ikke spise de som er "kremen". Jeg har dessverre melkeallergi. Særlig nå på høsten er det deilig med varme supper og gryter synes jeg.
SvarSlettNam-Nam kjære H ...denne må prøves. Når man har en travel hverdag er det deilig å kunne varme opp en velsmakende hjemmelaget rett i en fart i steden for å ty til ferdigmat fra super'n. Tror du at denne suppen tåler en runde i fryseren ?
SvarSlett