Veldig snart er det helgestemning i huset vårt.
Vet det er lenge siden jeg la ut en matoppskrift, så her kommer en suppeoppskrift.
Kan fungere som varm lunch eller middagsmat, det er opp til deg.
Blomkålsuppe med mye godt
4 porsjoner
20 min
Dette trenger du
1 stor løk
2 fedd hvitløk
½ rød chili
1 ½ blomkålhode
1 liter vann
2 terninger buljong
1 pk bacon
lettrømme
jarlsbergost
godt brød
Slik gjør du
Skjær løk, hvitløk og chili i
små biter og fres det i en kjele til løken har blitt blank. Ha i vannet og la
det få et oppkok, før du har i buljongen. Tilsett oppdelt blomkål når buljongen
har blitt oppløst, og la det hele småkoke i 10 –15 minutter. Før du bruker
stavmikset til å mose suppen, tar du opp noen blomkålbuketter til pynt i suppa.
La suppa godgjøre seg på svak varme. Baconet stekes sprøtt og avkjøles på
kjøkkenpapir. Klipp det deretter i små biter. Ha revet jarlsbergost, rømme og
bacon i små skåler og la folk få forsyne seg etter eget ønske. Ikke glem å
sette pepperkverna på bordet, og server godt brød ved siden av!
God helg!
Ønsker deg en riktig god helg.
SvarSlett