Fin torsdag!?
Jeg har sovet som en bjørn, og er så opplagt som man kan føle seg en grå novemberdag.
Hva serverer du til middag når dere blir mange til bords?
Mange til bords er ofte synonymt med at du har gjester. Det igjen betyr at du vil lage noe godt og velsmakende, samtidig som du gjerne vil prate med besøket ditt, og ikke tilbringe all tid på kjøkkenet.
For meg fungerer det ofte med mat som kan forberedes i forveien, og bare settes i ovnen for oppvarming en halvtimes tid før man går til bords.
Dagens oppskrift er nettopp en slik rett.
Fungerer selvfølgelig også som søndagsmiddag. Kan gjøres klar om morgenen og settes i ovnen i det dere kommer hjem fra søndagsturen.
Hannes svar på kylling i form med en touch av Italia
8 porsjoner
15 min + tid i ovenen
Dette trenger du
8 stk ferdig grillede kyllinglår
2 stk rødløk
2 fedd hvitløk
olivenolje til steking
5 ss sitronsaft
1 dl vann
3 stk bokser grovhakkede hermetiske tomater
1 neve frisk oregano
150 g choritzopølse
2 stk rødløk
2 fedd hvitløk
olivenolje til steking
5 ss sitronsaft
1 dl vann
3 stk bokser grovhakkede hermetiske tomater
1 neve frisk oregano
150 g choritzopølse
250 g frisk sjampinjong
lite glass stenfrie sorte oliven
salt og pepper
lite glass stenfrie sorte oliven
salt og pepper
ildfastform
200° ca 30 min
Slik gjør du
Stek grovhakket løk i olje, tilsett finhakket hvitløk stek til alt
blir blankt. Ha i hermetiserte tomater, vann, sitronsaft og oregano, rør om og
kok under lokk ca 10 min. Smak til med salt og pepper.
Del sjampinjongen i fire og stek den gyllen i olje.
Legg kyllinglårene i en ildfast form sammen med oppskåret
coritzopølse, oliven, sjampinjong og oregano. Hell over tomat sausen. Dekk til
med lokk eller aluminiumsfolie, og stekes midt i ovnen ca ½ time til alt er
gjennomvarmt.
Serveres gjerne med hjemmelaget potetmos og godt brød.
Tips! Ha i noen biter med sellerirot når du koker poteter
til potetmos, det lukter himmelsk og smaker enda bedre!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar