Vi skriver tirsdag!
Håper det blir en fin dag for alle mine blogglesere.
Når jeg er på farten en hel dag og ikke rekker lunchpausen, hender det at jeg skeier ut med en scones og kaffelatte fra bakeriet.
Spesielt er jeg svak for søte müsliscones. Nå har jeg laget min egen variant, og skal jeg være ærlig; De ble kjempegode!
Når jeg er på farten en hel dag og ikke rekker lunchpausen, hender det at jeg skeier ut med en scones og kaffelatte fra bakeriet.
Spesielt er jeg svak for søte müsliscones. Nå har jeg laget min egen variant, og skal jeg være ærlig; De ble kjempegode!
Müsliscones
16 scones
ca 40 min.
Dette trenger du:
200 g kaldt smør
125 g sukker
350 g hvetemel
100 g havregryn
50 g hakkede mandler
75 g hakkede tørkede aprikoser
3 ts bakepulver
2 ½ dl melk
saften av en appelsin
220° i 15-20 min
Slik gjør du:
Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle, bruk gjerne
matprosessor.
Smuldre smøret i det tørre. Hell i melk og
appelsinsaft, og arbeid alt raskt sammen. Bland i mandler og aprikoser til
sist.
Del deigen i fire emner, som legges på et stekebrett som er dekket med bakepapir. Klapp emnene runde og flate, ca 2 cm høye. Skjær hvert emne i fire deler, men la de henge/ steke sammen. Dette gjør det enklere å dele sconesen ved servering. Dryss gjerne litt havregryn på hvert emne før de settes i ovnen. Stekes 15-20 min. pent gylne, midt i ovnen.
Serveres nystekte med smør, geitost eller ditt favorittsyltetøy,
Del deigen i fire emner, som legges på et stekebrett som er dekket med bakepapir. Klapp emnene runde og flate, ca 2 cm høye. Skjær hvert emne i fire deler, men la de henge/ steke sammen. Dette gjør det enklere å dele sconesen ved servering. Dryss gjerne litt havregryn på hvert emne før de settes i ovnen. Stekes 15-20 min. pent gylne, midt i ovnen.
Serveres nystekte med smør, geitost eller ditt favorittsyltetøy,
Mmmmm... de ser deilige ut! Lyst på lunchbesøk kanskje;-)
SvarSlett