mandag 4. mars 2013

Ertesuppe til middag

Mandag morgen og start på en ny uke!
Håper du har hatt en fin helg!
Min har vært fylt av musikk og solskinn.


Har du prøvd deg på hjemmelaget ertesuppe?
Kan anbefale på det varmeste, bokstavelig talt. Det smaker veldig godt med rykende varm ertesuppe med flatbrød ved siden av. Lager du en stor kjele slik som oppskriften byr på, har du mat til flere dager. 


Ertesuppe

8 porsjoner
1,2-1,5 kg salt el røkt svineknoke

30 min + koketid

Du trenger

400 g gule erter
2 løk
2 purrer
4 gulrøtter
6 poteter
2 sellerierot
2 ts timian
4 l vann

Litt planlegging kreves, for du må legge ertene i bløt natten over. Hell av vannet. Kok opp vann, ha i svineknoken, erter, løk og selleri i biter. Tilsett timian og la alt småkoke i 2- 2 ½ time. Ta ut svineknoken, og finkutt kjøttet før du har det tilbake i suppa. 
Tilsett poteter og gulrøtter som er skåret i små biter og finsnittet purre. La det koke til grønnsakene er møre, ca 20 min. Smak om suppen krever litt ekstra salt, dette avhenger av hvor salt svineknoken er. 
Serveres med flatbrød og litt ekstra timian til de som vil ha det.
Vel bekomme!

2 kommentarer:

  1. Mmmm...lenge siden jeg har laget ertesuppe, men det er kjempegodt.

    SvarSlett
  2. Que delícia...
    Minhas filhas adoram perfume.
    Minha filha Barbara ganhou de seu padrinho algumas caixas deste perfumes em miniaturas, são muito lindos, cada detalhe...
    Um abraço.

    SvarSlett