onsdag 25. juni 2014

Life is good!


En følelse av ferie!
Å ha det slik som på hytta i går med knallfint vær, det er det jeg drømmer om gjennom hele lange vinteren
Deilig å kunne stå opp til solskinn, nyte en kaffe på trappa mens radioen spiller sommermelodier.
Etter frokost og litt huslige sysler var det å finne frem stråhatten, pakke strandbagen og rusle ned til vår lille strand.


Så tidlig i sesongen var det ikke mange andre på stranda. Jeg badet ikke, med nordavind de siste dagene er fjorden tømt for varmt vann. Men det var skjønt å ligge å lese og ikke gjøre annet enn å kose seg. Når kvelden kom pakket vi bilen, minstejenta, bikkja og jeg, for nå er det et par dager med jobb i byen. 
Til helgen skal jeg på tur igjen, men hvor aner jeg ikke. Som en av elleve jenter skal jeg på reise mot ukjent mål. Skjønt jeg vet hva som er målet med turen; Det er å feire min kjære venninner 50 års dag.
Spennende ikke sant?
Nyt resten av kvelden, jeg har noe småpuslerier jeg skal ordne.

mandag 23. juni 2014

Jentene mine og et lite strikketøy


Da er vi på plass!
Deilig at vi ikke har så langt å kjøre, 45 minutter med bil så er vi fremme.
Vet ikke hvor mange koselige middager vi fire jentene har hatt rundt dette middagsbordet, men jammen kan vi kunsten å hygge oss!
Nettopp det at hytta ikke ligger så langt fra Oslo, gjør at ungdommen kan kombinere sommerjobb med hyttelivet. Noen dager i byen og noen dager på hytta.


Slik utsikt har jeg fra sofaen min. 
Det blåste litt tidligere i ettermiddag, så jeg satte meg inn med strikketøyet mitt. Jeg holder ikke på med noe veldig avansert, jeg strikker stripete kluter. Garnet er en lin/ viskoseblanding, mykt og godt å strikke av. Kjøpte 5 bunter av hver farge. Enten blir det gyselig mange kluter, eller så må jeg finne på noe annet etterhvert.
Håper du har en fin sommerkveld!
Jeg skal lage meg en kopp te og invitere på en omgang casino, kortspill hører med til hyttelivet!


fredag 20. juni 2014

Fin alenekveld


Nå er det på tide å gå til sengs.
Det er snart så mørkt det kan bli en juni-kveld, kun få dager før St. Hans.
På vei hjem fra jobb plukket jeg denne sommerlige buketten, noe ble funnet i veikanten, resten er fra hagen.
Det er morsomt å se hvordan blomstene kler hverandre, og både sjasmin og rosene lukter bedøvende godt.

I kveld har jeg hygget meg i mitt eget selskap, det er godt med en rolig kveld helt for seg selv. Husbonden er ventet hjem først på søndag, og jentene mine har vært opptatt med sitt. Jeg har lest, avsluttet et lite håndarbeid og sett youtube-videoer av vann-aerobic. Hadde vært skikkelig gøy om vannet i Oslo-fjorden ble så godt og varmt at jeg kan gjøre litt vanngymnastikk.
Tror jeg får begynne i det stille, tidlig om morgenen før det kommer folk på stranda. Blir det en suksess lover jeg bloggbilder!



I morgen er det siste skoledag og så begynner en lang sommerferie. 
Vi voksne skal jobbe litt til, men fra lørdag blir hytta vårt faste tilholdssted i to måneder fremover.Har skjøvet på alt som heter pakking av klær og saker og ting som trengs for hyttelivet. Det blir tid til det i morgen kveld mens jeg venter på henne som skal til byen for å se VG-topp 20 foran Rådhuset. 

Sov så godt, nå venter køya på meg.

onsdag 18. juni 2014

Yte før nyte


Jeg har hatt fri i dag!
Man er aldri arbeidsløs når man har hus og hage å passe på. 
Det er alltid noe som skal gjøres, være seg ute eller inne. Tror jeg har skrevet det tidligere, og det kommer nok ikke som en bombe; Jeg er så mye mer glad i å klippe plen, enn å måke sne! Ha-ha...


På en så fin dag som i dag er det bare en glede å gå bak gressklipperen. Egentlig en super måte å starte dagen på, når jeg tenker etter. 
I hagen min står roser og lavendel i full blomst i bedene, har allerede plukket buketter som pynter opp inne.
Tidligere klippet jeg alltid gresset barbent, for det er en slik deilig følelse å tråkke på nyklippet plen. Siden jeg bare for en liten uke siden var og stelte føttene mine, syns jeg nesten det var en skam å få dem fulle av grønske. Dermed ble det gummistøvler og solliv.
(Sier man solliv fremdeles? Eller er det et tegn på at man nærmer seg 50??)


Etter hagearbeid ventet en time i svømmehallen. 
Jeg liker å danse, svømme, sykle og gå turer. Dette er mine måter å være aktiv på. Det ble 1000 m i dag også. Siden jeg startet å svømme regelmessig i januar, har jeg blitt 5 minutter raskere på min svømmedistanse.

Håper det ikke ble for mye pupper og lår i dagens innlegg, det er tross alt sommer!
Ps! Badedrakten er fra Change, min yndlingbutikk for undertøy.

tirsdag 17. juni 2014

Tirsdagstanker



For lengst slutt på det søte ferielivet!
Det var skjønt å være på Hillside, mange gode minner ble med meg hjem.

Har lenge tenkt å lage lavkarbosmoothie til frokost. Som regel pleier jeg å spise tyrkisk yoghurt med blåbær og en frø og nøtteblanding. Men det er godt med litt variasjon i hverdagen. Kommer helt klart til å lage smoothie flere ganger. Har du lyst til å prøve selv? Det ligger mange oppskrifter ute på nett. Jeg var god og mett i 4-5 timer. Tror dette kan gjøre seg som sommerlunch på stranden også. Da er det lurt å oppbevare smoothien i en thermokopp, og riste den litt før den nytes.


Denne stenen fant jeg på stranden. 
Jeg går med den i lommen min og tar den frem av og til i løpet av dagen. Den er helt glatt mot kinnet og føles som et lite kjærtegn. Stenen er min "Momentovenn", momento betyr å minnes. Den skal være med på å minne meg om å være tilstede i nuet, senke skuldrene og være bevist mitt eget åndedrag.


IPad og telefon har fått sommerlige cover, morsomt med litt romantiske blomster og mønster. Hva skulle man gjort foruten slike duppeditter? I ettermiddag har jeg jobbet godt med mine tyrkiske gloser. Er det noe jeg lurer på hva betyr eller hvordan uttales, er det bare å gjøre et raskt søk. Jeg har ajourført min lille glosebok, for jeg plukket opp noen nye ord sist uke.

Ha en fin sommerkveld!



tirsdag 10. juni 2014

Dager i solen


God dag fra solfylte Tyrkia!
I går hadde vi en dag fylt av mange hyggelige opplevelser.
Vi fikk shoppet gaver og musthaves til barn og barnebarn. Selv hadde jeg en liten liste over ting jeg skulle se etter, og jeg tror jentene mine blir fornøyd når jeg kommer hjem.
Etter handlerunden dro vi på sightseeing. Vi kjørte inn til Alanya by og snirklet oss opp de bratte, svingete veiene til borgen i Alanya. Der oppe nøt vi den flotte utsikten av byen og marinaen.

 
Vi spiste en lett lunch på Panorama og moren min avsluttet det hele med kaffe og is.
Hvis jeg kan eldes som henne er jeg heldig. Flotte dama er faktisk 72 år!
Tilbake på Hillside fikk vi noen timer med sol og bading ved bassenget, før vi gikk opp på terrassen og satt å så solen gå ned over Middlehavet.
 


Glemte å fortelle at jeg var ute og syklet tur om morgenen. Har en runde på 45 minutter som går på landsbyveier og ender ut ved havet. Jeg trillet ned på stranden og gjorde min fem morgenyogaøvelser. Så syklet jeg tilbake langs hovedveien før jeg tok av opp til Hillside. Svett og varm av alle oppoverbakkene på slutten, smakte det godt med et morgenbad før frokost.



søndag 8. juni 2014

Tyrkisk kaffe


Vel fremme og alt det der.
Vi har hatt en alletiders første feriedag og nydt godt av sol og varme.
Veldig deilig å spise frokost ute. Vi kom til leiligheten sent på natten, og det fantes ikke noe å spise i kjøleskapet. Nå er det selvfølgelig ordnet, så i morgen blir det frokost på terrassen, før vi drar på formiddagstur med shopping og tur opp til borgen i Alanya.
Jeg er ikke overbegistret for tyrkisk kaffe, men det hører liksom med. Derimot syns jeg koppene som vi fikk servert kaffe i var veldig flotte.
Kjenner at jeg er stuptrett etter en lang dag i solen, sov godt og drøm behagelig!

fredag 6. juni 2014

Lady in black


Hallo igjen!
Denne uken har gått fantastisk fort, masse å gjøre både på jobb og privaten.
Å ha mye å gjøre er bare godt, det gjelder bare å planlegge dagene i forkant, slik at det ikke blir alt for mange overraskelser.

Ikke ofte jeg går i sort på denne tiden av året. 
Det meste av sommerklær er nystrøket og ligger og venter på å bli lagt i kofferten. 
I morgen bærer det sydover til mitt deilige Hillside. Denne gangen reiser jeg sammen med min mor og tante. Gleder meg til å tilbringe en uke sammen med to av mine favorittdamer!



De sorte buksene er fra Zara. Tenk, jeg behøvde ikke legge dem opp. Ikke verst tatt i betraktning at jeg ikke er høyere enn 1,60. Blusen er fra flere år tilbake, og jeg liker den godt. Vesken fra NoaNoa er ny av året, passe stor og rommer det mest nødvendige. Ballerinaskoene i kalveskinn er fra Bianco, og myke og behagelige å gå i. Jakken er fra NoaNoa den også, greit å ha med hvis det skulle skye over.



Hvis du sjekker ut venstre håndledd ser du min nyeste dings. Det er en aktivitetsmåler! Jepp, forteller meg hvor aktiv jeg har vært gjennom dagen. Virker veldig inspirerende med tanke på å bevege seg mer. Slett ikke umulig å nå de anbefalte 10 000 skritt om dagen.

I dag er det en del ting jeg skal ordne sammen med husbonden, slik at viktige avgjørelser er landet før jeg reiser. Til kvelden blir det kos og hygge. Hvis været holder seg utover ettermiddagen, blir det grilling og masse sunne grønnsaker til middag!

Ha en fin pinsehelg!
Gi deg selv mulighet, medfølelse og motivasjon til å være ditt beste jeg!